Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hendriks, Ravenstein en Bakker winnen in 6-Banentoernooi

Hendriks, Ravenstein en Bakker winnen in 6-Banentoernooi

geplaatst maandag 5 januari 2009 om 23:56:27 op Schaatspeloton.nl

De achtste etappe in het 6-Banentoernooi is zondag in Haarlem gewonnen door Johan Hendriks, Jane Ravestein en Arjan Bakker. Kevin Floris nam door een tweede plek de leiding in de C Divisie over, Ook Jurgen Meijer had bij de Masters aan plek twee genoeg om de nieuwe leider te worden. Jane Ravestein verstevigde met haar zege de leiding in het klassement bij de Dames.

In de C Divisie gingen bij de achtste etappe in Haarlem vijf rijders rond. Marcel van Ham, Johan Hendriks, Kevin Floris, Stef Zwitser en Frank Bisschop behaalde een ronde voorsprong op het peloton en konden gaan strijden om de zege. Na 50 ronden was het uiteindelijk Johan Hendriks die voor de derde maal dit seizoen een etappe in het 6-Banentoernooi op zijn naam schreef. Kevin Floris finishte als tweede, terwijl Marcel van Ham goed was voor plek drie. Klassementsleider Christiaan van den Berg finishte in Haarlem pas als tiende en verloor zo de leiding in het klassement aan Kevin Floris

Bij de Dames was het voor het eerst dit seizoen dat Jane Ravestein de zege kon opeisen. De 19-jarige Haagse klopte op de Kennemerlandijsbaan Maartje Zwaan en Simone Oud. Ravestein, die al klassementsleidster was, verstevigde door de zege haar leiding.

Bij de Masters wisselde daarentegen wel de leiding van het klassement. Arjan Bakker was in Haarlem voor de vierde maal dit seizoen de sterkste. Door het missen van enkele uitslagen doet Bakker echter niet mee in het klassement waar Harm Smit voor zondag aan de leiding ging. Smit was aanwezig in een kopgroep van vier, waar uiteindelijk winnaar Arjan Bakker uit zou komen, maar viel naast het podium. Jurgen Meijer die als tweede finishte nam zo de leiding over van de kersverse Gelderse kampioen bij de Masters. Voormalig A-rijder Edward Hagen (Choose 2 Achieve) finishte bij de Masters als derde.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Regionale Dames
Uitslag C Divisie