Schaatspeloton.nl - Nieuws - 150 Heren startgerechtigd bij NK Natuurijs

150 Heren startgerechtigd bij NK Natuurijs

geplaatst maandag 5 januari 2009 om 16:25:45 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft vanmiddag direct na de bekendmaking van het verrijden van het Nederlands Kampioenschap op natuurijs de lijst met startgerechtigde rijders bekend gemaakt. In totaal zijn dit 150 schaatsers, waarvan 49 Eerste Divisierijders. Ook de startgerechtigde Dames en Masters zijn door de schaatsbond bekend gemaakt. Opvallend is de selectie van voormalig top-natuurijsrijder Arnold Stam bij de Masters.

Logische afwezige in de lijst met startgerechten zijn de buitenlanders. Met namen de Adformatieploeg heeft last van het feit dat het NK op natuurijs, anders dan het jaarlijke evenement op de Weissensee, geen Open NK is. Met de afwezigheid van Tristan Loy en Alexis Contin zal de Adformatieploeg alleen bestaan uit het drietal Douwe de Vries, Ralf Zwitser en Bert van Buuren.

Naast de 19 ploegen met startrecht in de Top Divisie tijdens de KNSB Cup, samen 101 startgerechtigde Top Divisierijders, heeft de KNSB 49 rijders uit de Eerste Divisie geselecteerd voor het NK op de Oostvaardersplassen.

Arnold Stam als Master geselecteerd
De schaatsbond heeft ook de voorlopige startlijst voor het NK bij de Masters bekend gemaakt. Op deze lijst missen nog de aanmeldingen van de Gewesten Overijssel en Groningen die hun kandidaten nog niet bekend hadden gemaakt aan het hoofdbureau van de KNSB. Opvallende naam op de lijst met Masters is Arnold Stam. Afgelopen week deed even het gerucht de ronde dat de Brabander voor PE People zou gaan rijden op het hoogste niveau. Die ploeg had echter al het volle aantal van zes rijders aangemeld bij de KNSB en dus geen ruimte voor de 40-jarige Stam. Bij de Masters is er wel ruimte voor de rijder uit Sprang-Capelle, waarmee Stam waarschijnlijk meteen de topfavoriet op dit niveau is.

Bekijk ook:

NK Natuurijs op Oostvaardersplassen (5 januari 2009)
Geselecteerde Top Divisierijders
Geselecteerde Masters
Geselecteerde Dames
Geselecteerde Eerste Divisierijders