Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gedwongen vertrek Sijm bij Viks

Gedwongen vertrek Sijm bij Viks

geplaatst dinsdag 5 februari 2008 om 09:45:01 op Schaatspeloton.nl

Richard Sijm

Richard Sijm (bron: Viks-schaatsteam.nl)

Richard Sijm heeft van de Viks Parket ploeg te horen gekregen dat hij op zoek moet naar een andere ploeg. Naast het gedwongen vertrek van Sijm werd bekend dat Ties Wielinga zal stoppen met schaatsen en daarom Viks zal verlaten. Het dit seizoen goed presterende Damesteam van het parketbedrijf zal ook volgend seizoen bestaan uit Mariska Huisman en Karin Bakker.

De 27-jarige Lutjebroeker Richard Sijm keerde dit seizoen na een afwezigheid van twee seizoenen terug bij de ploeg waar hij al eerder vijf seizoenen voor uit kwam en waarmee hij op het hoogste niveau debuteerde. Naast Sijm zal ook de dit seizoen in de A Divisie debuterende Ties Wielinga de ploeg verlaten. De 26-jarige Wielinga heeft aangegeven met de marathonschaatssport te zullen stoppen.

De in de B Divisie voor Viks Parket uitkomende Ferry de Jong zal volgend seizoen uit gaan komen voor de A Divisie-ploeg van ploegleider Gerrit Bakker die verder blijft bestaan uit Eric Bisschops en Tonny van Vliet. Naar een rijder om de vierde plek in de ploeg op te vullen wordt nog gezocht.

Naast het transfernieuws rond de herenploeg werd ook bekend dat Mariska Huisman en Karin Bakker het contract bij de damesploeg van Viks Parket voor nog een seizoen hebben verlengd. Mariska Huisman was dit seizoen goed voor de winst in de KNSB Cup Finale, zowel Huisman als Bakker reden dit seizoen meerdere keren op het podium en de ploeg behaalde in de Essent Cup de derde plek in het ploegenklassement.

Bekijk ook:

Richard Sijm
Ties Wielinga