Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erik Valent wint natuurijsmarathon in Ouderkerk a/d Amstel

Erik Valent wint natuurijsmarathon in Ouderkerk a/d Amstel

geplaatst zondag 4 januari 2009 om 16:07:53 op Schaatspeloton.nl

Erik Valent heeft in Ouderkerk aan de Amstel de natuurijsmarathon die georganiseerd werd door IJsclub de Amstelbocht op zijn naam geschreven. De afgelopen week heeft IJsclub De Amstelbocht er alles aan gedaan om voor het eerst sinds zes jaar weer een marathon op de eigen natuurijsbaan te laten verrijden. Door de korte dooi op Nieuwjaarsdag moest het evenement van 2 naar 4 januari verplaatst worden.

Ondanks de lichte dooi lag er een zwarte ijsvloer en het in grote getale opgekomen marathonpeloton van C-rijders en Masters uit de regio heeft dan ook mooi wedstrijden kunnen rijden. Na de wedstrijden voor de jeugd, gewonnen door Julia Evers bij de jongsten en Arend Hogenhout bij de iets ouderen kwam het grote peloton, 32 rijders in totaal, in actie voor de wedstrijd over een half uur en 10 ronden.

Na enkele speldenprikken ontstond al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van 5 met de sterke Erik Valent uit Amstelveen, Jan Wolffenbuttel uit Nigtevecht en de Ouderkerkers Niels de Jong, Cor van Blaaderen en Stan Nelissen. De Jong moest na enige tijd lossen en het kwartet leek gezamenlijk een ronde voorsprong te pakken. Het peloton sputterde echter nog tegen en uiteindelijk wisten alleen Valent en Nelissen de ronde te pakken en vielen Wolffenbuttel en Van Blaaderen terug. Vanuit het peloton kon alleen nog Richard Louman uit Amsterdam een tegenaanval plaatsen maar de twee koplopers haalde hij niet meer. Erik Valent toonde zich duidelijk de sterkste door in de finale nogmaals te versnellen en wist op indrukwekkende wijze deze unieke wedstrijd te winnen. Stan Nelissen werd op afstand tweede voor Louman. Thuisrijder Cor van Blaaderen won op indrukwekkende wijze de sprint voor de vierde plaats voor Bart Jan van Barneveld uit Weesp.

Na het geweld in de A-klasse was er nog een B-wedstrijd over 25 ronden voor rijders uit de C3/M3 en leden van de Amstelbocht. Cor Baas wist deze rit knap te winnen voor Martin van der Esch en Berend van Bemmel. Judith Rem was de beste dame in het gezelschap.

Bekijk ook:

Uitslag