Schaatspeloton.nl - Nieuws - Twentse natuurijstitels voor Agten en Bult

Twentse natuurijstitels voor Agten en Bult

geplaatst zaterdag 3 januari 2009 om 20:11:56 op Schaatspeloton.nl

Peter Agten (Aavas Groep) en Anne Bult (Vrije Universiteit Amsterdam) hebben vandaag het Twentse Kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs voor respectievelijk Heren en Dames gewonnen. Het kampioenschap werd verreden op de natuurijsbaan in de plaats Zenderen. Onder goede omstandigheden en met publiek dat ruim aanwezig was langs de baan werd de strijd om de districtstitel verreden.

De wedstrijd werd verreden op de natuurijsbaan van Zenderen. De baan lag er geweldig bij en aan plubliek voor deze marathons was ook geen gebrek. Bij de heren was het een mooie wedstrijd, waarbij de twee heren van de Aavas ploeg, Peter Agten en Rene Altena, om en om probeerden weg te komen uit de kopgroep van acht. Mart Bruggink uit Hengelo ging er in de laatste ronden vandoor. Alleen Peter Agten wist hem te achterhalen om vervolgs de titel te pakken. Niek van Regteren uit Enschede werd derde.

Bij de dames ging het lang gelijk op in de wedstrijd en ook daar kwam het tot een eindsprint. Anne Bult trok al een ronde voor de bel de sprint al aan. Alleen Hanneke Tenniglo (Aavas Groep) kon haar volgen. Met z'n tweeën gingen ze de laatste ronde in, waarbij Anne Bult van de Vrije Universiteit Amsterdam de sprint won voor Hanneke Tenniglo, die als tweede eindigde. Brigitte Loos uit Losser werd verdienstelijk derde.