Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zielman en Roelofsen winnen Steenwijkerlands Kampioenschap

Zielman en Roelofsen winnen Steenwijkerlands Kampioenschap

geplaatst vrijdag 2 januari 2009 om 22:36:02 op Schaatspeloton.nl

Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken) en Tim Roelofsen hebben in Steenwijk het Steenwijkerlands Kampioenschap marathonschaatsen op hun naam geschreven. Op een matige verlichte baan was een boel publiek afgekomen om 12 dames en 36 heren in actie te zien. De slechte verlichting was mede te wijten aan het feit dat gisteravond een inbraak en vernielingen zijn gepleegd bij de ijsbaan.

De dames beten het spits af in een wedstrijd die gedomineerd werd door Carla Zielman die voor eigen publiek kon laten zien dat ze de vorm van de laatste weken nog steeds in de benen had. Solo wist ze de rest van de dames op en ronde te rijden om er zo met de rijkelijk gevulde premiepot vandoor te gaan. Leonie Lubbinge uit Wanneperveen wist het zilver te winnen voor de jonge Jantine Oord uit Giethoorn die derde werd in dit kampioenschap voor de gemeente Steenwijkerland.

Bij de heren was het Wilbert Zielman die lange tijd solo op de overwinning leek af te gaan, maar de langebaanschaatsers Tim Roeloefsen en Floris Jan Jansma staken hier al vallend een stokje voor, het drietal dubbelde het peloton en met nog 2 ronden te gaan werd het een kat en muisspel. Jansma ging ervandoor en rok het goud maar kwam ten val waarna Tim Roelofsen, dit weekend nog zesde op de 500 meter tijden het NK Allround, de overwinning pakte voor Wilbert Zielman, de onfortuinlijke Floris Jan Jansma werd derde.

(Met dank aan Jannes Mulder)