Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-punten voor vroege aanvallers René Ruitenberg en Yvonne Spigt

DvG-punten voor vroege aanvallers René Ruitenberg en Yvonne Spigt

geplaatst zaterdag 2 februari 2008 om 19:53:02 op Schaatspeloton.nl

De laatste openbare punten van de Dick van Gangelen Trofee, voor de finale drie wedstrijden geheim worden gehouden, zijn op de Weissensee na de Alternatieve Elfstedentocht verdeeld. René Ruitenberg (Safan/Sportuitslag) en Yvonne Spigt (Foekens) kregen van de juryleden Rick van der Hoorn, Jan Dirk Corts en Ubbo Kuper de meeste punten. Bob en Elma de Vries blijven aan de leiding staan van het klassement.

Weissensee, Juryleden: Rick van der Hoorn, Jan Dirk Corts en Ubbo Kuper

Heren
In betere weers- en ijsomstandigheden dan waarin de dames later terecht zouden komen, zorgden de heren voor een enerverende 200km-wedstrijd, waarin René Ruitenberg veel aanviel en initiatief toonde. Hij was de man van de eerste serieuze kopgroep, maar was er ook later in de ontsnappingen goed bij. Hij verdiende de eerste plaats bij de puntenverdeling. Tristan Loy toonde zich opnieuw een geweldige schaatser op natuurijs, een echte aanvaller, niet omkijkend en gaan tot hij erbij neervalt. Hoogenboom kreeg de punten vooral voor zijn beslissende ontsnapping, Ruud Aerts reed een zeer attente koers, met name het moment waarop hij achter Loy aanging. Bob de Vries blijft dé topper van dit seizoen en had er recht op in de punten mee te delen.

Punten:
10 pnt: René Ruitenberg
8 pnt: Tristan Loy
6 pnt: Lars Hoogenboom
4 pnt: Ruud Aerts
2 pnt: Bob de Vries

+ extra punten PODIUM:
6 pnt: Lars Hoogenboom
4 pnt: Bob de Vries
2 pnt: Martijn van Es

Dames
Het was voor het eerst dat de dames niet gelijktijdig met de heren startten en zelf hun koers moesten maken. Dat ging hen niet altijd even eenvoudig af. Eerst reed Yvonne Spigt een dikke zeventig kilometer alleen op kop en daarna deed Marleen Elstgeest dat ook nog eens zo'n dertig kilometer. En daar achter gebeurde eigenlijk nauwelijks iets. Niet zo'n wonder dus dat de meeste punten bij die twee dames kwamen. Yvonne Spigt was echt dé aanvalster. Voor het eerst op natuurijs en na zo'n slopende solo-tocht ook nog eens vierde worden in de uitslag, dat is klasse. Mireille Reitsma, Karin Maarse en Jolanda Langeland zorgden ervoor dat wat de rest deed toch ook nog het aanzien waard bleef.

Punten:
10 pnt: Yvonne Spigt
8 pnt: Marleen Elstgeest
6 pnt: Mireille Reitsma
4 pnt: Karin Maarse
2 pnt: Jolanda Langeland

+ extra punten PODIUM:
6 pnt: Marleen Elstgeest
4 pnt: Jolanda Langeland
2 pnt: Daniëlle Bekkering

Ploegen
In dit soort wedstrijden is vaak erg lastig om het ploegenspel goed te beoordelen, omdat er toch sterk individueel wordt gereden. Safan kwam als ploeg niettemin het beste voor de dag, vooral ook door toedoen van de voortreffelijk controlerende Pieter-Jan van Eck. Ruud Aerts deed het bij Beelen opvallend goed en bij BAM verdienden vooral Bob de Vries en Tristan Loy de punten. Bij de dames deed de ploeg van Östersund goed afstopwerk voor de gedemarreerde Marleen Elstgeest. Datzelfde deden ook de rijdsters van Foekens voor Spigt. Landjuweel ging vooral door Reitsma enkele keren actief mee in de slag.

Heren:
10 pnt: Safan/Sportuitslag
8 pnt: Beelen Sloopwerken
6 pnt: BAM Schaatsteam

Dames:
10 pnt: Östersund
8 pnt: Landjuweel / BTN de Haas
6 pnt: Foekens

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren