Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mogelijke Driedaagse Ankeveen midden volgende week

Mogelijke Driedaagse Ankeveen midden volgende week

geplaatst maandag 29 december 2008 om 21:25:20 op Schaatspeloton.nl

De Ankeveense IJsclub richt zich erop om volgende week woensdag, donderdag en vrijdag de Driedaagse van Ankeveen te laten verrijden. Tegenover de Gooi- en Eemlander liet voorzitter David Pos weten dat de voorbereidingen hiervoor zijn gestart. Mocht dit inderdaad doorgaan dan zou dit betekenen dat voor het eerst sinds de winter van 1996/1997 een klassieker in Nederland wordt verreden.

In de Gooi- en Eemlander meldt voorzitter David Pos van de Ankeveense IJsclub dat de kans zeer groot is dat volgende week woensdag, donderdag en vrijdag de Driedaagse van Ankeveen geschaatst wordt. "Het staat op de rol" zegt David Pos. De driedaagse werd op 6, 7 en 8 februari voor het laatst verreden. Toen wist Arnold Stam deze meerdaagse te winnen. Hij liet toen Ruud Borst en Richard van Kempen achter zich.

De Driedaagse van Ankeveen is de enige meerdaagse natuurijswedstrijd. De Driedaagse bestaat voor heren uit een proloog van 5 kilometer, een ploegentijdrit van 20 kilometer, en drie marathons over 80, 60 en 100 kilometer. De dames rijden op de derde dag van de Driedaagse van Ankeveen een marathon van 50 kilometer