Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elma de Vries en Roy Boeve Rijders van de Dag in Haaksbergen

Elma de Vries en Roy Boeve Rijders van de Dag in Haaksbergen

geplaatst maandag 29 december 2008 om 20:37:21 op Schaatspeloton.nl

Zowel de jury van de Dick van Gangelen Trofee als een jury van de IJs- en Skeelerclub Haaksbergen hebben Elma de Vries (DSB Bank) en Roy Boeve (Safan) uitgeroepen tot meest aanvallende rijders van de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen. Elma de Vries kwam door haar maximale acht punten weer dicht bij Maria Sterk (DSB Bank) in het klassement van Marathonschaatsster van het Jaar.

Juryrapporten
Jury: Henri Ruitenberg en Evert Slager (gast-jurylid)

HEREN:
In de eerste marathon op natuurijs was Roy Boeve voor de jury van de DVG-Trofee toch de man van de wedstrijd, die zich vanaf het begin van de koers voortdurend liet zien, actief was in de ontsnappingen en het vooral aanvallende werk niet schuwde. Ook Cédric Michaud maakte in dat opzicht indruk, zat ook bijna overal bij, maar zakte tenslotte toch een beetje weg toen Sjoerd Huisman tactisch een wat moeilijk te volgen manoeuvre maakte door zich uit de kopgroep te laten terugzakken in de grote groep en daarmee zijn ploeggenoot Michaud in die kopgroep alleen latend. Jan van Oosterom, Ralf Zwitser en Joost Juffermans verdienden door hun aanvallende manier van rijden ook punten.

Jurypunten
1 Roy Boeve 5
2 Cédric Michaud 4
3 Jan van Oosterom 3
4 Ralf Zwitser 2
5 Joost Juffermans 1

Podiumpunten
1 Bob de Vries 3
2 Sander Kingma 2
3 Roy Boeve 1

DAMES:
Na haar succes in Heerenveen en de race in de auto om toch maar op tijd in Haaksbergen te kunnen starten, kon de dag van Elma de Vries al niet meer stuk. Ze had met het NK waarschijnlijk de beste warming-up van iedereen gehad en stond vermoedelijk nog zo stijf van de adrenaline toen ze vanuit de auto zo het natuurijs in Twente opstapte, dat alles lukte. Ze stak met kop en schouders boven iedereen uit en er was geen twijfel over mogelijk dat de maximale DVG-punten aan haar toebehoorden. Goede tweede was ploeggenote Maria Sterk en ook de constant goed rijdende Mariska Huisman verdiende punten, net als Chris Witty en Helen van Goozen.

Jurypunten
1 Elma de Vries 5
2 Maria Sterk 4
3 Chris Witty 3
4 Mariska Huisman 2
5 Helen van Goozen 1

Podiumpunten
1 Elma de Vries 3
2 Mariska Huisman 2
3 Chris Witty 1

PLOEGEN:
Bij de heren was het team van BAM opnieuw oppermachtig, dankzij vooral het tactisch zeer bekeken ploegenspel van Willem Hut en Rob Hadders. Ook de mannen van Safan reden zeer sterk, zoals bij TNT met name Joost Juffermans en Kurt Wubben elkaar perfect aanvoelden in de ploegentactiek.
Bij de dames was DSB constant in de aanval en controleerde de koers waar dat nodig was. Frisia was ook zonder Daniëlle Bekkering een sterke ploeg en de dames van Landjuweel horen eigenlijk elke wedstrijd wel weer als ploeg tot de besten.

Jurypunten Herenploegen
1 BAM 5
2 Safan 4
3 TNT 3

Jurypunten Damesploegen
1 DSB 5
2 Frisia 4
3 Landjuweel 3