Schaatspeloton.nl - Nieuws - Veenoord denkt aan eerste natuurijsmarathon op zondag

Veenoord denkt aan eerste natuurijsmarathon op zondag

geplaatst vrijdag 26 december 2008 om 20:39:16 op Schaatspeloton.nl

Het bestuur van de ijsvereniging Nieuw-Amsterdam/Veenoord verwacht zondagochtend de eerste natuurijsmarathon van het seizoen te kunnen houden.

Het bestuur van de ijsvereniging Nieuw-Amsterdam/Veenoord verwacht zondagochtend de eerste natuurijsmarathon van het seizoen te kunnen houden.

Het bestuur van de ijsvereniging Nieuw-Amsterdam/Veenoord verwacht zondagochtend de eerste natuurijsmarathon van het seizoen te kunnen houden. Dit meldt de regionale zender RTV Drenthe. Hiermee zou de Drentse plaats Haaksbergen aftroeven, die Twentse plaats rekent tot nu toe op maandagavond. Al zestien maal eerder werd de eerste marathon in het Drentse Nieuw-Amsterdam/Veenoord verreden.

RTV Drenthe meldt dat sintelbaan waarop de wedstrijd verreden zal moeten worden afgelopen week in gereedheid is gebracht. Bij meer dan vijf graden vorst zullen vrijwilligers vrijdagnacht beginnen met laagjes water op de baan te spuiten. De afgelopen twee jaar moesten den Drenten de eer van de eerste marathon op natuurijs laten aan de Tukkers van Haaksbergen. Met het verrijden van de marathon op zondag denkt men volgens RTV Drenthe in Veenoord de concurrentie van zowel Haaksbergen als Noordlaren te kunnen winnen.

IJSCH uit Haaksbergen had eerder al aangegeven maandagavond de eerste marathon te willen organiseren.

Bekijk ook:

Koning Winter bepaalt waar eerste natuurijsmarathon is (25 december 2008)