Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gewestelijke titels in Overijssel en Gelderland naar regiorijders

Gewestelijke titels in Overijssel en Gelderland naar regiorijders

geplaatst maandag 22 december 2008 om 14:31:40 op Schaatspeloton.nl

In Enschede zijn zondag de gezamenlijke Gewestelijke Kampioenschappen voor Overijssel en Gelderland verreden. De titels gingen op de nieuwe IJsbaan Twente naar Bart Nijhuis, Kimberly van den Berg en Harm Smit. Zowel Nijhuis als Van den Berg klopte als regionale rijders de landelijke rijders die aan het gecombineerde Gewestelijke Kampioenschap van de twee oostelijke gewesten meededen.

Vanwege het ontbreken van een 400-meter ijsbaan in het gewest Gelderland rijdt dit gewest al jaren mee tijdens de titelstrijd in het buurgewest Overijssel. Wel worden er in dat kampioenschap ook een titel en medailles uitgereikt aan de eerste drie Gelderse rijders. Dit seizoen werd dit kampioenschap voor de eerste maal op de ijsbaan in Enschede verreden. Bij de Heren ging de Overijsselse titel hierbij verrassend naar Bart Nijhuis. De 19-jarige Nijhuis verwees na 60 ronden de landelijke Eerste Divisierijders Freddie Vloedgraven (Team-One) en Mart Bruggink (KTR) naar respectievelijke de twee en derde plek.

Ook bij de Dames werden de landelijke rijdsters afgetroefd. Hierbij was het Kimberly van den Berg uit Nieuwleusen die de Overijsselse titel behaalde. De nummer 21 uit de Noord-Oost Competitie liet landelijk rijdster Anne Bult (Vrije Universiteit Amsterdam) achter zich. Bult moest genoegen nemen met zilver terwijl het brons voor Lotte van Dieren was waardoor landelijk rijdster Angela Hemeltjen (Free-Wheel) naast het podium belande.

In de Masterscategorie ging de titel in Enschede naar Gelderlander Harm Smit. Smit, klassementsleider in het 6-Banentoernooi, wist na 60 ronden René van der Meulen te kloppen die wel kampioen van Overijssel werd. Als derde finishte bij de Masters Tom Norlander.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag Heren