Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bas van Hest moet weg bij TNT

Bas van Hest moet weg bij TNT

geplaatst zaterdag 2 februari 2008 om 12:16:27 op Schaatspeloton.nl

Lars Hoogenboom werd vrijdag op de Weissensee ook echt gepresenteerd als nieuwe rijder van TNT Express

Lars Hoogenboom werd vrijdag op de Weissensee ook echt gepresenteerd als nieuwe rijder van TNT Express (bron: Harm de Boer)

De formatie van TNT Express heeft op de Weissensee de nieuwe ploeg voor het volgende seizoen gepresteerd. Bekend was al dat Lars Hoogenboom zou overkomen van Adformatie/Jobnews. Wel nieuw is dat Bas van Hest de ploeg zal moeten verlaten om plaats te maken voor de rijder uit Roelofarendsveen en dat de sponsor voor nog eens twee jaar zijn steun aan de marathonploeg heeft toegezegd.

Rob van den Helder, directeur van TNT Express, was voor het feestelijk ondertekenen van de nieuwe contract overgekomen naar de Weissensee. "Lars Hoogenboom is een aansprekende schaatser, en ik ben trots dat hij voor TNT wil rijden", aldus Van den Helder, die met zijn handtekeningen het postbedrijf voor nog eens twee seizoenen aan de marathonformatie verbond.

De overkomst van Lars Hoogenboom was voor het marathonpubliek geen grote verrassing. Dit nieuws was al langere tijd bekend. Wel werd vrijdag de naam van de rijder bekend die ploeg rond Henk Angenent moet gaan verlaten. Bas van Hest mag gaan uitzien naar een nieuwe ploeg. "We hebben nog even getwijfeld om er een zevende rijder bij te nemen, maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan", verklaarde TNT-manager Sannah Angenent tegenover de website van de KNSB. "Voor Bas van Hest betekende dat helaas dat er geen plaats meer voor hem is. Zijn kwaliteiten liggen vooral op natuurijs, terwijl Lars Hoogenboom zowel op kunstijs als natuurijs meekan. En Henk ziet in hem een beetje zijn opvolger."