Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vijf DvG-punten voor Jaap Smit en Yvonne Spigt

Vijf DvG-punten voor Jaap Smit en Yvonne Spigt

geplaatst zondag 14 december 2008 om 13:17:16 op Schaatspeloton.nl

Jaap Smit (BCT Schaatsteam) werd door de jury van de Dick van Gangelen Trofee met vijf punten beloond.

Jaap Smit (BCT Schaatsteam) werd door de jury van de Dick van Gangelen Trofee met vijf punten beloond. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Amsterdam heeft de jury van de Dick van Gangelen Trofee Jaap Smit (BCT Schaatsteam) en Yvonne Spigt (Foekens) uitgeroepen tot rijders van de dag. Het tweetal kreeg de maximale vijf punten van de jury voor deze prijs. Ralf Zwitser (Adformatie) en Elma de Vries (DSB Bank) blijven ook na Amsterdam de Dick van Gangelen Trofee leiden.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Bert Verduin en Koen Lankhaar

HEREN:
Ondanks het makkelijke ijs, wardoor het in Amsterdam een snelle wedstrijd werd, probeerde Jaap Smit vaak de forcing te maken. Ook Sander Kingma liet zich regelmatig zien en zorgde voor een aantrekkelijke finale. Sandor Stuut deed zijn best om, tegen beter weten in, de sprinters kwijt te raken. Youri Lissenberg zat overal bij, net als de thuisrijder Jouke Hoogeveen, die eveneens indruk maakte op deze jury.

Jurypunten
1 Jaap Smit 5
2 Sander Kingma 4
3 Sandor Stuut 3
4 Youri Lissenberg 2
5 Jouke Hoogeveen 1

Podiumpunten
1 Sjoerd Huisman 3
2 Bob de Vries 2
3 Geert Plender 1

DAMES:
Ook bij de dames was het mooi ijs en werd het een snelle wedstrijd, waarin het moeilijk was een ontsnapping te forceren. Yvonne Spigt ging verscheidene keren in de aanval en was dan steeds de gangmaakster. Ook Sandra 't Hart was daar vaak bij aanwezig. Daniëlle Bekkering probeerde het een aantal keren moedig, maar kreeg van de klassementsrijdsters geen ruimte. Jolanda Langeland en Helen van Goozen deden pogingen weg te komen, maar daarvoor was de snelheid van het peloton toch te hoog.

Jurypunten
1 Yvonne Spigt 5
2 Sandra 't Hart 4
3 Daniëlle Bekkering 3
4 Jolanda Langeland 2
5 Helen van Goozen 1

Podiumpunten
1 Mariska Huisman 3
2 Margo van de Merwe 2
3 Yvonne Spigt 1

PLOEGEN:
De mannen van TNT deden hun uiterste best om het publiek in Amsterdam een mooie wedstrijd voor te schotelen. Dat probeerde ook BCT, die zich als ploeg prima liet zien. Nefit hield de wedstrijd goed onder controle, hetgeen resulteerde in de overwinning van Sjoerd Huisman.
Bij de dames is het toch opnieuw de weer complete ploeg van DSB, die bepaalt wat er gebeurt in het koersverloop. Landjuweel probeerde de wedstrijd aantrekkelijk te maken door niet de sprint af te wachten en Viks wist zich goed voorin te handhaven, ondanks dat de dames maar met z'n tweeën waren.

Ploegenpunten Heren
1 TNT 5
2 BCT 4
3 Nefit 3

Ploegenpunten Dames
1 DSB 5
2 Landjuweel 4
3 Viks 3