Schaatspeloton.nl - Nieuws - Klassementsleiders Noord-Oost Competitie bevestigen in Groningen

Klassementsleiders Noord-Oost Competitie bevestigen in Groningen

geplaatst maandag 8 december 2008 om 14:18:32 op Schaatspeloton.nl

Jaap Ketelaar (Clafis Engineering/JB Besturingstechniek) en Dorien Kuik hebben in Groningen hun leiding in het klassement van de Noord-Oost Competitie extra versterkt. De klassementsleiders waren in Kardinge bij de zesde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie de sterkste in respectievelijk de C Divisie en bij de Dames. Sjouke Hellinga won de wedstrijd bij de Masters waar Albert Bakker (Oosterhaven) blijft leiden.

In de C Divisie ging voor de tweede maal dit seizoen de zege naar Jaap Ketelaar. De rijder uit Aduard was na 60 ronden zijn ploeggenoot Kevin Spithorst (Clafis Engineering/JB Besturingstechniek) in de sprint te snel af. De nummer twee van het klassement, Erik Schaper (Powerslide/Steenbergen), eindigde op zijn thuisbaan als derde.

Ook bij de Dames was het de klassementsleidster die de dagzege ophaalde. Voor Dorien Kuik was het al weer de derde zege van het seizoen in de Noord-Oost Competitie. De Gasseltese was te sterk voor Rebecca de Graaff en Rowena Visscher die als tweede en derde over de streep kwamen.

Bij de Noord-Oostelijke Masters was het een groep van twintig man die een ronde voorsprong nam op het peloton. In die groep waren alle belangrijke rijders voor het klassement aanwezig. Uitiendelijk was het Sjouke Hellinga die de zege opeiste. Hij was na 50 ronden te sterk voor Egbert Post (Steenbergen Fietsen) en Herman Veneman. Klassementsleider Albert Bakker eindigde als vierde net naast het podium maar liep weinig schade voor het klassement op.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie