Schaatspeloton.nl - Nieuws - Einde Beelen definitief

Einde Beelen definitief

geplaatst vrijdag 1 februari 2008 om 14:21:38 op Schaatspeloton.nl

Het marathonteam van Beelen houdt aan het einde van het seizoen op te bestaan. Dit werd vandaag op de Weissensee definitief bekend. Afgelopen week gaven de rijders al aan te verwachten dat deze beslissing genomen zou gaan worden. Vandaag was Richard Heimering, commercieel directeur van Beelen, namens de sponsor aanwezig op de Weissensee om het nieuws naar de rijders te communiceren.

Het Beelen Schaatsteam was dit seizoen goed voor enkele top-10 klasseringen, waaronder podiumplekken, van Ruud Aerts bij de Aart Koopmans Memorial en Roy Boeve op kunstijs. Ook was Peter van der Pol goed voor de Nederlandse Titel op kunstijs in de B Divisie. In de Essent Cup was Beelen goed voor de zesde plek in het ploegenklassement. Hiermee verdiende de formatie een startplek in de Topcompetitie voor het volgende seizoen.

Ondanks de goede prestaties gedurende het huidige seizoen, heeft het sloopbedrijf dus besloten zich terug te trekken uit de schaatssport en van het startbewijs in de Essent Cup geen gebruik te maken. Beelen zal volgend jaar haar sponsorbudget op een andere wijze invullen. Voor de rijders Ruud Aerts, Roel van Hest, Joost Vink, Martijn Kromkamp en Peter van de Pol betekent dit dat ze op zoek moeten naar een nieuwe schaatsploeg. KC Boutiette had aangegeven te zullen stoppen, Roy Boeve zal overgaan naar het team Safan.

Bekijk ook:

Roy Boeve verhuist van Beelen naar Safan (30 januari 2008)