Schaatspeloton.nl - Nieuws - Extra toelichting startprocedure FlevOnice toertochten

Extra toelichting startprocedure FlevOnice toertochten

geplaatst donderdag 4 december 2008 om 08:34:00 op Schaatspeloton.nl

Omdat er onduidelijkheid leek te ontstaan rond de startprocedure en de tijdregistratie bij de FlevOnice toertochten probeert de organisatie de regels extra toe te lichten. Het organisatiecomité geeft aan dat voor onderstaande procedure gekozen is vanuit oogpunt van veiligheid en logistieke redenen. Zo moeten grotere aantallen schaatsers veilig en geordend beginnen aan de toertochten op 12 december, 9 januari en 20 februari.

Ook biedt deze procedure de mogelijkheid om op een later tijdstip te starten - voor degenen die langer onderweg zijn naar FlevOnice - en toch op dezelfde manier de tijd te laten registreren. Het organisatiecomité realiseert zich dat hierdoor de mogelijkheid ontstaat dat iemand uit bijvoorbeeld de laatste startgroep een snellere tijd neerzet dan iemand uit de eerste. Dit is ook het geval bij een echte Elfstedentocht waarbij in groepen wordt gestart, dus wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon.
Het zal dus even duren voordat bekend is wie de snelste tijd heeft gereden, maar dat maakt het alleen maar spannender. Het comité heeft bewust gekozen voor een recreatieve toertocht, die eenieder op zijn eigen manier kan invullen.

Informatie over de starttijden etc. van de kortere afstanden vindt u op www.flevonice.nl.

Nadere uitleg startprocedure en tijdregistratie Toertochten FlevOnice 12 december, 9 januari en 20 februari.
- De 1e start voor de 200 kilometer is om precies 7.00 uur en daarna ieder kwartier tot 8.00 uur. (8 uur is dus de laatste mogelijkheid om te starten voor de 200 kilometer)
- Per starttijd kunnen zich maximaal 300 deelnemers aanmelden. Het motto is "wie het eerst komt, die het eerst maalt" Dit betekent o.a. dat degenen, die zich op de dag zelf inschrijven het risico lopen dat zij op een later tijdstip van start gaan als de 1e startgroep al is volgeboekt
- De startgroep, die aan de beurt is, stelt zich op voor het (gesloten) hek dat toegang geeft tot de ijsbaan via de gang bij de toiletten etc.
Voor elke startgroep - herkenbaar aan de desbetreffende nummers - wordt het hek geopend 15 minuten voor het tijdstip van de start van deze groep.
Dit geldt ook voor de 1e startgroep!! Men heeft dus 15 minuten de tijd om de schaatsen onder te binden, jacks uit te doen etc.
Liefst zo min mogelijk spullen mee naar buiten nemen.
Zodra de startgroep "de kooi" heeft verlaten wordt het hek weer gesloten voor de het verzamelen van de volgende groep.
- Voor de start op het ijs wordt duidelijk door de begeleiders aangegeven waar men zich dient op te stellen.
- Per hele ronde wordt er gestempeld bij de stempelpost die tegenover de start-finishboog aan de rand van de 400 meterbaan wordt geplaatst. Dus niet stempelen na de 1e 200 meter!!!
- Na de laatste keer de finish te zijn gepasseerd, wordt de laatste stempel gehaald en wordt ook direct de tijd op de stempelkaart genoteerd.
Dus niet direct na de finish met de armen omhoog naar de familie etc. maar de laatste stempel halen aan de overkant!!!