Schaatspeloton.nl - Nieuws - Leider 6-Banentoernooi als gastrijder welkom in Eerste Divisie

Leider 6-Banentoernooi als gastrijder welkom in Eerste Divisie

geplaatst woensdag 3 december 2008 om 12:31:43 op Schaatspeloton.nl

Christiaan van den Berg

Christiaan van den Berg (bron: Harm de Boer)

Christiaan van den Berg won afgelopen zondag de vijfde wedstrijd in het regionale 6-Banentoernooi, hiermee verstevigde de Utrechter de leiding in die competitie. Een dag eerder was Van den Berg echter ook actief tijdens de vijfde wedstrijd van de Essent Cup in zijn woonplaats. De klassementsleider in het 6-Banentoernooi is op verzoek van de Utrechtse baancommissie welkom in enkele Eerste Divisiewedstrijden.

De baancommissie van Utrecht had voorafgaand aan het seizoen geprobeerd een nummer in de Eerste Divisie te regelen voor Christiaan van den Berg die de overstap van de langebaan naar de marathon wil maken. Dit verzoek werd afgewezen, mede omdat Van den Berg vorig seizoen nog niet had deelgenomen aan het 6-Banentoernooi. "Omdat Christiaan nu dus eerste staat in het 6-Banentoernooi hebben wij voorzichtig gepolst bij Teun Breedijk of hij niet alvast enkele wedstrijden voor proef mee mocht doen. Dit verzoek werd ingewilligd en hij mag nu vijf wedstrijden meedoen." Aldus Arnold Gaasenbeek, baantrainer in Utrecht. "Hij heeft enkele jaren aan langebaanschaatsen gedaan en heeft grote ambitie om verder te komen met de marathon. Hij is vrij laat begonnen met schaatsen maar hij is een allround sportman."

Gaasenbeek geeft aan dat de 24-jarige Van den Berg, die ook leider is in de baancompetitie in Utrecht, ook deel gaat nemen aan de wedstrijden op de Weissensee. Hij zal dit samen doen met zijn vriendin Willemiek Kamper die op dit moment vierde staat in het 6-Banentoernooi bij de Dames.

Vorige week zaterdag debuteerde Van den Berg in Amsterdam waar hij vroegtijdig moest afstappen. Op zijn thuisbaan in Utrecht finishte hij afgelopen zaterdag als 37e. De komende tijd zal de regionale rijder zich nog enkele keren tussen de landelijke Eerste Divisierijders begeven.

Update 7 december 2008:
Competitieleider Teun Breedijk heeft zaterdag aangegeven dat Christiaan van den Berg inderdaad is toegelaten om enkele wedstrijden mee te rijden in de Eerste Divisie. Dit is echter niet gebeurd op basis van zijn prestaties in het 6-Banentoernooi maar op basis van zijn tijden in het langebaanschaatsen. Eerder dit seizoen is Simon Schouten, die vorig seizoen het 6-Banentoernooi in het begin van het seizoen domineerde, ook om dezelfde reden toegelaten in enkele Eerste Divisiewedstrijden.

Bekijk ook:

Christiaan van den Berg
Van den Berg en Oud verstevigen leiding 6-Banentoernooi (1 december 2008)