Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van den Berg en Oud verstevigen leiding 6-Banentoernooi

Van den Berg en Oud verstevigen leiding 6-Banentoernooi

geplaatst maandag 1 december 2008 om 08:42:46 op Schaatspeloton.nl

Zondag hebben Christiaan van den Berg, Simone Oud en Harm Smit die vijfde wedstrijd in het 6-Banentoernooi gewonnen. Na de wedstrijd op de Haagse Uithof staat dit drietal ook aan de leiding van het tussenklassement. Van den Berg en Oud verstevigde hun leiding in respectievelijk de C Divisie en bij de Dames, Smit nam bij de Masters de leiding over van Sjaak Botman.

In het C Divisiepeloton slaagde een driemanskopgroep erin het peloton op een ronde te zetten. Het drietal bestond uit de top-3 van het tussenklassement na vier wedstrijden, waarmee de beste rijders ook echt in de finale de podiumplaatsen konden gaan verdelen. Na 50 ronden was het klassementsleider Christiaan van den Berg die de zege behaalde. Achter de Utrechter eindigde Johan Hendriks op plek twee en was de derde podiumplek voor Kevin Floris. In het klassement staat Christiaan van den Berg na zijn eerste zege van het seizoen 4 punten voor op Kevin Floris die tweede staat. Johan Hendriks volgt op plek 3 daar weer 5 punten achter.

Ook bij de Dames was het de klassementsleider die de zege naar zich toetrok. In dit geval was het Simone Oud die na 35 ronden haar derde zege van het seizoen kon bijschrijven. Jane Ravestein eindigde als tweede en Marlous Prinzen was goed voor plek drie. Ook in het tussenklassement staat dit drietal in dezelfde volgorde op de eerste drie plekken.

Tussen de Masters eindigde klassementsleider Sjaak Botman pas op de tiende plaats. Hierdoor verloor de West-Fries de leiding aan de dagwinnaar Harm Smit. Smit eindigde na 50 ronden voor Richard Stolwijk en Fred van den Tempel die als nummer twee en drie naar het dagpodium mochten. Harm Smit heeft als nieuwe klassementsleider een voorsprong van 4 punten op Botman. Jurgen Meijer volgt op 14 punten achter Smit op plek drie.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie