Schaatspeloton.nl - Nieuws - Raps Elfurentocht op FlevOnice een succes

Raps Elfurentocht op FlevOnice een succes

geplaatst zondag 30 november 2008 om 21:07:44 op Schaatspeloton.nl

Een groep schaatsers onderweg tijdens de Raps Elfurentocht op FlevOnice

Een groep schaatsers onderweg tijdens de Raps Elfurentocht op FlevOnice (bron: Martien Pater)

Zaterdag hebben in Biddinghuizen op de ijsbaan FlevOnice meer dan 200 deelnemers meegedaan aan de eerste editie van de Raps Elfurentocht. In de elf uren vanaf de start 6 uur ’s ochtends legde Alfred Knikker met 261 kilometer de meeste kilometers af. Rijders van de Delftse ijsclub DSSV ELS legde gezamenlijk 283,5 kilometer af in de elf uren.

De eerste editie van de Raps Elfurentocht was volgens de organisatie een daverend succes. Meer dan 200 deelnemers reden onder het genot van Koek en Zopie, ouderwets stempelend en onder begeleiding van muzikale noten van het dweilorkest en motiverende woorden van speaker Jan van der Meulen elf uren op FlevOnice. Onder de deelnemers waren ook deelnemers van buiten Nederland. Zo waren onder andere Willem Langenberg en Brian Johnston uit Canada overgekomen om mee te doen.

Iedere deelnemer ontving na inleveren van de stempelkaart een aandenken en kon terugkijken naar een schitterende schaatsdag. Sportieve prijzen werden verdeeld in verschillende categorieën. Voor zowel teams als individuele schaatsers kon er een prijs worden behaald voor het meest aantal verreden rondes. De meest origineel verklede rijder en leukste sportieve rijder van het evenement werd ook nog eens in het zonnetje gezet door de organisatie.

In de categorie individuele deelnemers werden in 11-uur tijd de meeste kilometers verreden door Alfred Knikker uit Elburg. Hij verreed maar liefst 261 kilometer. Canadees Bij de dames ging de winst naar Sina Drogt uit Dedemsvaart. Bij de teams ging de prijs naar DSSV ELS uit Delft. Zij verreden 63 rondes (283.5 km) in de elf uren.

Bekijk ook:

Ingezonden door Martien Pater: Een bijzondere ontmoeting op FlevOnice