Schaatspeloton.nl - Nieuws - Heideman en Kijk in de Vegte krijgen van DvG-jury maximale punten

Heideman en Kijk in de Vegte krijgen van DvG-jury maximale punten

geplaatst zondag 30 november 2008 om 13:00:40 op Schaatspeloton.nl

Jan Maarten Heideman (DSB Bank) op kop, de plek waar hij in Utrecht vele ronden te vinden was.

Jan Maarten Heideman (DSB Bank) op kop, de plek waar hij in Utrecht vele ronden te vinden was. (bron: Schaatspeloton.nl)

De jury van de Dick van Gangelen trofee heeft in Utrecht de maximale vijf jurypunten gegeven aan Jan Maarten Heideman (DSB Bank) en Erna Kijk in de Vegte (Landjuweel). Zeker Heideman staat hiermee na zijn aanvalslust van zaterdagavond in elk geval niet volledig met lege handen. Ralf Zwitser (Adformatie) en Maria Sterk (DSB Bank) blijven ook na Utrecht het klassement leiden.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Ineke en Jan Kooiman

HEREN:
Een snelle en levendige wedstrijd, waarin Jan Maarten Heideman de handen van het publiek enthousiast op elkaar kreeg en de smaakmaker van de koers was. Joost Juffermans en teamgenoot Kurt Wubben waren prima op dreef en ook Sandor Stuut en Joost Vink lieten zich veel van voren zien. Jammer dat Heideman zijn vluchtpoging niet kon afronden .Hij verdiende meer dan in de laatste ronden nog ten val te komen.

Jurypunten:
1 Jan Maarten Heideman 5
2 Joost Juffermans 4
3 Kurt Wubben 3
4 Sandor Stuut 2
5 Joost Vink 1

Podiumpunten:
1 Arjan Stroetinga 3
2 Sjoerd Huisman 2
3 Cédric Michaud 1

DAMES:
Een vrij vlakke wedstrijd waarin de dames alleen warm liepen voor de sprints om de punten en verder niet al te veel initiatief toonden. De teamgenotes Erna Kijk in de Vegte en Sandra 't Hart lieten zich daarbij in elk geval van hun betere kant zien, maar voor het overige was er in deze koers niet veel te beleven. Helen van Goozen, Maria Sterk en Yvonne Spigt lieten zich voldoende zien om in de punten te vallen.

Jurypunten:
1 Erna Kijk in de Vegte 5
2 Sandra 't Hart 4
3 Helen van Goozen 3
4 Maria Sterk 2
5 Yvonne Spigt 1

Podiumpunten:
1 Carla Zielman 3
2 Chris Witty 2
3 Andrea Sikkema 1

PLOEGEN:
Bij de dames scoorden vooral Erna Kijk in de Vegte en Sandra 't Hart de punten voor Landjuweel, dat over het geheel genomen toch de meest aanvallende ploeg was. In de finale van de wedstrijd waren bij de heren de ploegen van DSB en BAM met drie rijders vertegenwoordigd en hadden de koers – ook daarvoor al met Heideman – eigenlijk wel helemaal gemaakt. Adformatie liet zich als team ook weer goed zien in deze wedstrijd.

Jurypunten Herenploegen:
1 DSB 5
2 BAM 4
3 Adformatie 3

Jurypunten Damesploegen:
1 Landjuweel 5
2 DSB 4
3 Foekens 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren