Schaatspeloton.nl - Nieuws - Oostenrijkse bond organiseert opnieuw kampioenschap op Plansee

Oostenrijkse bond organiseert opnieuw kampioenschap op Plansee

geplaatst vrijdag 28 november 2008 om 23:27:13 op Schaatspeloton.nl

In navolging van vorig seizoen zal de Oostenrijkse schaatsbond eind januari opnieuw een Open Oostenrijks Kampioenschap marathonschaatsen organiseren. Zaterdag 24 januari zullen op het Tiroler bergmeer de heren rijden over 42 kilometer, de dames zullen 21 kilometer rijden. Het Open Oostenrijks Kampioenschap valt hiermee op dezelfde dag als de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee en de Essent Cup Finale in Utrecht.

Vorig seizoen stond voor het eerst sinds 1999 weer een marathonschaatswedstrijd op het programma op de Plansee. Ditmaal georganiseerd door de Oostenrijkse schaatsbond (ÖESV). Het Open Oostenrijkse Kampioenschap werd gewonnen door de Oostenrijker Hubert Kreutz en de Duitse Stephanie Weiss. Dit seizoen keert deze wedstrijd dus weer terug. Inschrijven voor het kampioenschap staat open voor elke geïnteresseerde schaatser en is gratis. Tot 16 januari 2009 is het mogelijk in te schrijven voor dit Open Oostenrijkse Kampioenschap.

De wedstrijd op de Plansee lijkt vooraf al niet op een grote Nederlandse delegatie te moeten rekenen. De wedstrijddatum valt samen met de finale van de Essent Cup en daarnaast ook nog eens met de Aart Koopmans Memorial. Waarbij die laatste met hoge geldprijzen al probeert Nederlandse schaatsers naar hun wedstrijd te trekken.

Bekijk ook:

Officiële aankondiging van het Open Oostenrijkse Kampioenschap (pdf)