Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zaterdag extra prijs voor beste Noord-Hollander

Zaterdag extra prijs voor beste Noord-Hollander

geplaatst woensdag 19 november 2008 om 12:35:23 op Schaatspeloton.nl

Voor Noord-Hollandse marathonschaats(st)er is er zaterdag bij de vierde Essent Cupwedstrijd in Amsterdam een extra prijs te verdienen. De eerst aankomende Noord-Hollander zal na afloop een beker en bijbehorende cheque uitgereikt krijgen. Hiermee maakt de wedstrijd op de Jaap Edenbaan onderdeel uit van het Noord-Hollandse schaatsweekend dat van vrijdag tot zaterdag in de provincie plaats vindt.

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 november vindt op de vier Noord Hollandse 400 meter-ijsbanen het eerste Noord-Hollands Schaatsweekend plaats. Een initiatief van de provincie Noord Holland om de provincie als schaatsregio in de spotlights te zetten. Op zaterdag 22 november wordt tijdens het NH Schaatsweekend in Amsterdam Essent Cup nummer vier verreden. Voor Noord-Hollandse marathonschaatsers/sters zijn er die avond extra prijzen te verdienen.

Zowel de KNSB als de Jaap Eden ijsbaan is partner van het NH Schaatsweekend. Daarom zal er in het kader van dit initiatief in elke categorie (dames, topdivisie en eerste divisie) de prestigieuze titel ‘'beste Noord- Hollander'' te verdienen zijn. De prijs bestaat uit een beker met bijbehorende cheque en zal worden uitgereikt aan de best gefinishte rijder uit Noord-Holland. Criterium is de huidige woonplaats. De intentie is jaarlijks tijdens het NH schaatsweekend een landelijke marathon op een van de vier Noord Hollandse ijsbanen te laten verrijden, om zo ook elk jaar een beste Noord-Hollander te kunnen huldigen. Kanshebbers op de eerste titel zijn onder andere Mariska en Sjoerd Huisman uit Andijk, de afgelopen weken goed op dreef met overwinningen in de Essent Cup, maar ook mag iets worden verwacht van onder meer de gezusters Spigt (Wervershoof), Karin Bakker (Ursem), Christijn Groeneveld (Heerhugowaard) en wellicht Jouke Hoogeveen (Amsterdam).

Tijdens het Noord-Hollands schaatsweekend is er naast de Essent Cup marathon aandacht voor nagenoeg alle disciplines binnen de ijssport. Er worden demonstraties, clinics, rondleidingen en ijsactiviteiten op de ijsbanen van Amsterdam, Hoorn, Alkmaar en Haarlem georganiseerd.
Als ambassadeurs zijn o.a. Ard Schenk, Yvonne van Gennip, Barbara de Loor, Ab Krook, de schaatsers van team APPM, marathonkoning Richard van Kempen, regerend Nederlands kampioen op Nederlands natuurijs Bert Verduin en kunstrijtopper Ruben Reus betrokken bij het eerste Noord-Hollands Schaatsweekend. Meer informatie op www.nhschaatsweekend.nl.