Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB keurt FlevOnice goed

KNSB keurt FlevOnice goed

geplaatst donderdag 13 november 2008 om 09:00:24 op Schaatspeloton.nl

FlevOnice kan zich gaan voorbereiden op de Super Prestige. De KNSB heeft woensdag de 5 kilometer lange trajectijsbaan in Biddinghuizen goedgekeurd voor marathonschaatswedstrijden. Vorig seizoen keurde de schaatsbond de ijsbaan nog af vanwege veiligheidsproblemen langs de baan. Nu komt het groene licht vanuit Hoogland en kan op 17 december de eerste Super Prestigewedstrijden voor Top Divisie en Dames plaatsvinden op FlevOnice.

Vorig seizoen zouden er drie pseudo-naturijswedstrijden op de nieuwe ijsbaan verreden worden. Die werden echter afgeblazen vanwege de veiligheid voor de rijder. Langs de ijsbaan lag open en bloot een koelbuis van 30 centimeter in doorsnede en scherpe randen. Tegenover het ANP laat eigenaar Roel Ketelaar nu weten: "We hebben de buis afgeschermd met een dikke, geïsoleerde hoes. Het was een behoorlijke investering. In tweeërlei opzicht halen we daar nu voordeel uit. We kunnen geld besparen op de energiekosten en de koelbuis is geen obstakel meer als er een valpartij plaatsvindt"

De Stichting International Sport Events, die ook de wedstijden in Borlänge organiseren, zal vanaf 17 december vijf zogenoemde Super Prestige wedstrijden gaan organiseren op de ijsbaan in Biddinghuizen. Roel Ketelaar meldt daarnaast trots aan het ANP dat 17 februari, daags na de natuurijsuitstap van het peloton in Zweden, een minimarathon georganiseerd zal worden op FlevOnice. Het deelnemersveld zal bestaan uit de prominente langebaantoppers Enrico Fabris, Chad Hedrick en Bob de Jong. Zij gaan de confrontatie aan met de marathonrijders Jan Maarten Heideman, Alexis Contin en René Ruitenberg.

Bekijk ook:

NOS zendt samenvatting uit van Nieuwjaarswedstrijd op FlevOnice (14 september 2008)
SISE komt met Super Prestige op FlevOnice (8 augustus 2008)
Eerste Marathon FlevOnice afgelast (1 januari 2008)
Ook laatste twee marathons Biddinghuizen afgelast (10 januari 2008)