Schaatspeloton.nl - Nieuws - René Ruitenberg en Elma de Vries winnen Weissensee Criterium

René Ruitenberg en Elma de Vries winnen Weissensee Criterium

geplaatst donderdag 31 januari 2008 om 11:52:29 op Schaatspeloton.nl

Bart de Vries (li, 2e), winnaar René Ruitenberg (midden) en Bob de Vries (3e, re.) vormden het herenpodium.

Bart de Vries (li, 2e), winnaar René Ruitenberg (midden) en Bob de Vries (3e, re.) vormden het herenpodium. (bron: Harm de Boer)

Het derde Criterium op de Weissensee is gewonnen door René Ruitenberg (Safan/Sportuitslag) en Elma de Vries (DSB Bank). De wedstrijd op het natuurijs van het Karinthische bergmeer was voor de Heren en Dames eigenlijk het tweede Criterium nadat maandag het tweede Criterium was afgelast. Bij de regionale C-rijders en Masters, die maandag wel konden rijden, was het André Klompmaker die de strijd won.

Heren
Bob de Vries (BAM Schaatsteam) maakte de wedstrijd bij de landelijke Heren. De winnaar van de KNSB en Essent Cup ging solo in de aanval en werd pas in de finale teruggepakt door het voorste deel van het peloton. In de volgende eindsprint was Bob de Vries nog wel goed voor de derde plaats. Bob de Vries moest echter de winnende René Ruitenberg (Safan/Sportuitslag) en zijn broer Bart de Vries (Haak-Bional-Jovetra) die als tweede eindigde voor zich laten.

Dames
De marathonrijdsters brachten een aantrekkelijke wedstrijd op het natuurijs van de Weissensee. Uiteindelijk werden de verschillende aanvallers altijd weer terug gehaald door het peloton, als laatste de in de finale ontsnapte Kimberly Muusse (Foekens) die door het sprintende peloton werd bijgehaald. Elma de Vries (DSB Bank) won de sprint van het peloton en won zo het derde criterium. Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) eindigde op de tweede plek, Mariska Huisman (Viks Parket) was goed voor de derde plaats.

C Divisie en Masters
Bij de wedstrijd voor regionale C-rijders en Masters was het oud A-rijder André Klompmaker die de zege behaalde. De tweede plaats was voor de 17-jarige Mike van den Berg, Rinke de Jong uit Warns was op de derde plek de beste Master.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie/Masters