Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiocompetities komen op stoom

Regiocompetities komen op stoom

geplaatst maandag 3 november 2008 om 17:26:59 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen weekend zijn er weer veel wedstrijden in de regionale competities verreden. In Groningen had de Noord-Oost Competitie zondag haar tweede etappe, op dezelfde dag was in Utrecht het 6-Banentoernooi zelfs al bezig aan de derde wedstrijd in hun cyclus. Voor de rijders in het zuiden van het land begon vrijdag in Breda en zaterdag in Eindhoven de Regiocompetitie Zuid.

Mallezie, Pasveer en Grauss eerste leiders Regiocompetitie Zuid
Waar in het 6-Banentoernooi en de Noord-Oost Competitie de regiocompetitie een volledig losstaande competitie is is dit in Noord-Brabant/Limburg/Zeeland (nog) niet het geval. Door het kleinere aantal rijders zijn op elk van de drie banen in het gewest baancompetitiewedstrijden geselecteerd als etappes voor de Regiocompetitie Zuid voor C-rijders en Dames.
In Breda was vrijdag de tweede dag van de baancompetitie het startsein voor deze zuidelijke regionale competitie. De C-rijders starte gezamenlijk met de Masters die in Breda alleen voor de baancompetitie reden. Het waren uiteindelijk vier C-rijders die een voorsprong van 2 ronden op het peloton behaalde en gingen strijden om de eerste zege in de Regiocompetitie Zuid. Hierbij was het de Belg Sven Mallezie die als eerste over de streep kwam. Mallezie hield Teun Sweere op plek twee en Rene Kolbach op plaats drie achter zich. De vierde vluchtgenoot Rik Koppelaar viel buiten het dagpodium
Bij de Dames ging de eerste overwinning in de Regiocompetitie Zuid naar de Nederlandse Kampioene Marathon bij de Junioren C, Annemarie Pasveer. De 15-jarige Pasveer was de eerst aankomende dame in een wedstrijd waarin ook C2-rijders deelnamen. Ilse Uithoven eindigde als tweede en Ciska Stark als derde dame.

De Mastercompetitie in de Regiocompetitie Zuid staat los van de wedstrijden bij de C-rijders en Dames. De voormalige Veteranen rijden wel een afzonderlijke competitie en die startte zaterdag in Eindhoven. Jan Grauss was hierin na 60 ronden het sterkst. De rijder uit Brakel was medevluchter Wiel van Aken te snel af. Aart van Dalen eindigde als eerste van het peloton en mocht als derde naar het dagpodium.

Clafis/JB grijpt macht in Noord-Oost Competitie
In de Noord-Oost Competitie hebben de rijders van Clafis Engineering/JB Besturingstechniek de macht gegrepen. In Groningen ging de dagzege na 60 ronden naar Kevin Spithorst (Clafis Engineering/JB Besturingstechniek) door ploeggenoot Jaap Ketelaar voor te blijven. Ook in het klassement bezet het tweetal de eerste twee plekken. Bij de Dames was het Dorien Kuik die door haar dagzege de leiding in het klassement nam. Bij de Masters was Egbert Post goed voor een dubbelslag door zowel de Groningse etappe als de klassementsleiding te pakken.

Rick Smit wint, Christiaan van den Berg pakt leiding
Ook bij de C-rijders in het 6-Banentoernooi kon na de derde wedstrijd een nieuwe leider genoteerd worden. Christiaan van den Berg eindigde in Utrecht op de tweede plaats achter de verrassende winnaar Rick Smit. Voormalig A-rijder John van Dijk eindigde op de Vechtsebanen op de derde plek. Bij de Dames ging de dagzege naar Maartje Zwaan, maar kon Simone Oud die achter Jane Ravestein en Emma Engbers als vierde eindigde net de leiding in het klassement houden.
Ook bij de Masters werd de competitie na de zondagwedstrijd iets spannender. Al kwam Sjaak Botman door zijn dagzege maar een klein stukje dichterbij op Arjan Bakker die in Utrecht als tweede finishte.

Bekijk ook:

Uitslag Regiocompetitie Zuid Masters
Uitslag Regiocompetitie Zuid Dames
Uitslag Regiocompetitie Zuid C Divisie
Uitslag Noord-Oost Competitie Masters
Uitslag Noord-Oost Competitie Dames
Uitslag Noord-Oost Competitie C Divisie
Uitslag 6-Banentoernooi Masters
Uitslag 6-Banentoernooi Dames
Uitslag 6-Banentoernooi C Divisie