Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elma de Vries waarschijnlijk niet bij eerste Essent Cup

Elma de Vries waarschijnlijk niet bij eerste Essent Cup

geplaatst donderdag 30 oktober 2008 om 22:17:22 op Schaatspeloton.nl

Titelverdedigster Elma de Vries (DSB Bank) zal zaterdag in Amsterdam waarschijnlijk niet aanwezig zijn bij de start van de Essent Cup. Elma de Vries komt komend weekend op drie afstanden in actie tijdens de NK afstanden bij de langebaan in Thialf. De focus zou voor de Meppelse aankomend weekend volledig op de langebaan liggen. Elma de Vries won verleden seizoen de Essent Cup.

Elma de Vries is komend weekend niet de enige marathonschaats(st)er die bij de NK afstanden in Heerenveen in actie zullen komen. Elma de Vries, die in actie zal komen op 1500, 3000 en 5000 meter, zal op de 3000 meter gezelschap hebben van mede marathonsters Danielle Bekkering, Janneke Ensing en Helen van Goozen (alle drie Frisia Financieringen), Gretha Smit en Marja Vis (beide Hofmeier) en De Vries' eigen ploeggenote Maria Sterk (DSB Bank). Janneke Ensing en Marja Vis zullen in Thialf ook op de 1500 meter van start gaan.

Drie mannelijke rijders zullen als marathonschaatsers deelnemen aan de NK afstanden. Zowel Jaap Smit (BCT Schaatsteam) als Rob Hadders en Bob de Vries (beide BAM Schaatsteam) komen in actie op de 5000 meter. Bert van Buren (Adformatie) en Robert Bovenhuis (Equipe Renault Eco2) staan respectievelijk als eerste en tweede reserve op de startlijst voor deze afstand die morgen (vrijdag) al wordt verreden. Van Buren en Bovenhuis deden dan ook niet mee aan de loting voor de 5000 meter die vandaag al werd verricht. Uit deze loting kwam dat Jaap Smit in rit twee als eerste marathonschaatser aan de start verschijnt. Bob de Vries volgt in rit vier en Rob Hadders mag het in de slot rit opnemen tegen Carl Verheijen.

Bekijk ook:

Elma de Vries