Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bob en Elma de Vries winnen in Eindhoven

Bob en Elma de Vries winnen in Eindhoven

geplaatst woensdag 29 oktober 2008 om 21:37:50 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries (li.) wint de wedstrijd, Arjan Stroetinga (re.) ziet dat het goed is.

Bob de Vries (li.) wint de wedstrijd, Arjan Stroetinga (re.) ziet dat het goed is. (bron: Glenn Wassenbergh)

De voorlopig laatste wedstrijd in de KNSB Cup dit seizoen is in Eindhoven gewonnen door Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en zijn zus Elma de Vries (DSB Bank). Voor Elma de Vries was dit al de derde zege op rij. Bob de Vries pakte zijn eerste overwinning van het seizoen door Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Karlo Timmerman (Equipe Renault Eco2) te kloppen.

Hattrick voor Elma de Vries
In Eindhoven heeft Elma de Vries (DSB Bank) voor de derde maal op rij de wedstrijd in de KNSB Cup op haar naam geschreven. In de lichtstad was de klassementsleidster in de eindsprint van het peloton net te snel voor Chris Witty (Landjuweel). De Amerikaanse oud Olympisch kampioene lukt het steeds beter tactisch goed mee te rijden en vond voor het eerst dit seizoen een plekje op het podium. Mariska Huisman pakte alweer voor de zesde maal dit seizoen een podiumplek, de rijdster uit Westgraftdijk eindigde op de derde plek.

In het klassement blijft Elma de Vries soeverein aan de leiding. De Meppelse gaat met een voorsprong van ruim 24 punten de ‘winterstop' van de KNSB Cup in. Vanaf zaterdag zal De Vries aan de bak moeten om haar eindzege in de Essent Cup te gaan verdedigen. Chris Witty kreeg de Groene trui opnieuw lichtjes steviger om de schouders. Na de wedstrijd op haar thuisbaan staat de Amerikaanse 6 punten voor op Elma de Vries. Het Wit zal ook na het natuurijs om de schouders zitten van Margo van de Merwe (Team De Sprinters).

Eerste voor Bob de Vries
Vier wedstrijden won zijn ploeggenoot Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) al dit seizoen. Na zeven wedstrijden was het in Eindhoven dan eindelijk de titelverdediger Bob de Vries (BAM Schaatsteam) die een etappe op zijn naam schreef. Stroetinga eindigde met zeker gemak op de tweede plaats, en leek het absoluut geen probleem te vinden dat Bob de Vries eens met de zege naar huis te laten gaan. Achter het tweetal van BAM vond opnieuw Karlo Timmerman (Equipe Renault Eco2) uit de opleidingsploeg van BAM de weg naar het podium.

In het klassement bezet Timmerman de tweede plek. De Staphorst, die wel ruim in het Wit zit, moet Arjan Stroetinga 34 punten voor laten gaan. Bob de Vries staat na zijn zege in Eindhoven stevig op plek drie in het klassement. Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels), die in Eindhoven opnieuw een schorsing uitzat, zal ook aan het eind van het seizoen in het Groen aan de start staan van de finale week van de KNSB Cup.

Pieter Jan van Eck sprint naar Eerste Divisiezege
In de Eerste Divisie was het net als in de andere categorieen een massasprint die na 100 ronden de dagwinnaar ging bepalen. Hierin was Top Divisierijder Pieter Jan van Eck (Safan) de snelste. Achter Van Eck deed Peter Nauta (Schaatsteam Bolsward) opnieuw goede zaken voor de verdediging van zijn klassementsleiding. Nauta eindigde op de tweede plek als eerste Eerste Divisierijder. Top Divisierijder Kai Bloetjes (Equipe Renault Eco2) eindigde op plek drie van de daguitslag. Klaas de Weerd (Dorcas Hulp) die op plek vier als tweede Eerste Divisierijder eindigde bezet ook die tweede positie in het tussenklassement voor de Cup. De Weerd staat nu 8 punten achter op leider Peter Nauta.

Bekijk ook:

Uitslag Eerste Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Top Divisie