Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga schuift richting top eeuwige ranglijsten

Stroetinga schuift richting top eeuwige ranglijsten

geplaatst zondag 26 oktober 2008 om 15:42:02 op Schaatspeloton.nl

Arjan Stoetinga

Arjan Stoetinga

Met zijn goede seizoenstart met vier dagzege schuift Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) langzaam maar zeker verder op in de eeuwige ranglijsten van dagzeges en van dagen in het Oranje. Op de lijst van kunstijszeges staat Stroetinga nu met 15 zeges op plek zeventien. In totaal heeft Arjan Stroetinga nu acht maal de Oranje leiderstrui mogen ophalen.

In 2003 stond Arjan Stroetinga na de derde wedstrijd in de Essent Cup voor de eerste maal verrassend in het Oranje leiderspak. Dat seizoen verloor hij dit kleinood al weer snel. Een week later moest Stroetinga het Oranje afstaan aan de uiteindelijke eindwinnaar van klassement Jan Maarten Heideman. Het duurde voor Stroetinga tot dit seizoen voor hij weer in het Oranje zou staan na een wedstrijd. In Amsterdam stond hij na de openingswedstrijd voor de tweede maal in zijn carrière in het felbegeerde leiderspak. Dit pak heeft hij dit seizoen nog niet afgestaan, en het is de vraag of hij dit nog zal doen. Inmiddels heeft de rijder uit Oldeberkoop zijn aantal dagen in het Oranje op 8 gebracht. Hiermee staat Stroetinga samen met Peter de Vries, die in het seizoen 1997/1998 acht maal het oranje om zijn schouders had, op plek zeven op de eeuwige ranglijst.

In Deventer behaalde Stroetinga voor de vijftiende maal in zijn carriere een kunstijsoverwinning op het hoogste niveau. Daarmee hoeft de rijder van het BAM Schaatsteam maar vier actieve rijders voor zich te laten gaan. Jan Maarten Heideman (DSB Bank) leidt de eeuwige ranglijst met 72 zeges. Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) is op plek vier goed voor 36 zeges. Henk Angenent (TNT Express) en Miel Rozendaal (PE People) zijn goed voor respectievelijk 22 en 19 dagzeges op kunstijs.
Arjan Stroetinga die op 6 november 2005 voor het eerst op het hoogste niveau een wedstrijd won, staat nu nog geen drie jaar later al met 15 zeges op plek 17 van de eeuwige ranglijst. Met nog 20 kunstijswedstrijden dit seizoen zou Stroetinga aan het eind van het seizoen weleens dicht richting de top-10 van deze eeuwige ranglijst kunnen komen.

Bekijk ook:

Arjan Stroetinga
Eeuwige ranglijst kunstijsoverwinningen op hoogste niveau
Eeuwige ranglijst dagen in het Oranje leiderspak