Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ralf Zwitser en Gretha Smit rijders van de dag in Deventer

Ralf Zwitser en Gretha Smit rijders van de dag in Deventer

geplaatst zondag 26 oktober 2008 om 01:43:14 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelent Trofee heeft in Deventer, in de persoon van Henri Ruitenberg sr., de meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee aan Ralf Zwitser (Adformatie) en Gretha Smit (Hofmeier) toebedeeld. Zwitser verstevigd zo zijn leiding in het klassement, Elma de Vries (DSB Bank) heeft een voorsprong van vier punten bij de Dames.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Henri Ruitenberg

HEREN:
Ralf Zwitser laat zien dat het klassement van de Dick van Gangelen Trofee voor hem van belang is, door steeds maar weer initiatieven te nemen en weg te rijden op momenten dat het peloton stil valt. Ook dat is een manier van tactisch heel goed rijden. De jonge hond Bert van Buren en de bijna 41-jarige Henk Angenent waren toch weer de aanvallers en de smaakmakers in het peloton. Bert van Buren reed heel bekeken nadat hij was gevallen en vervolgens de kopgroep van zes, waarin een ploeggenoot, op sleeptouw nam.

Jurypunten
1 Ralf Zwitser 5
2 Bert van Buren 4
3 Henk Angenent 3
4 Gerry Hekman 2
5 Jeroen de vries 1

Podiumpunten
1 Arjan Stroetinga 3
2 Sjoerd Huisman 2
3 Alexis Contin 1


DAMES:
In een buitengewoon matte wedstrijd onderscheidde Gretha Smit zich in elk geval nog door regelmatig in de aanval te gaan. Diverse keren probeerde zij een beslissend gat te slaan, maar dat lukte haar toch niet. Ze miste de kracht en het vermogen om door te gaan op de momenten dat het zou moeten. De rest van de dames counterde eigenlijk alleen maar om bijvoorbeeld de klassementsbelangen veilig te stellen. Het was een wedstrijd van de armoede, waarin een paar rijdsters dan nog net aanspraak maakte op de punten, maar meer ook niet.

Jurypunten
1 Gretha Smit 5
2 Janneke Ensing 4
3 Erna Kijk in de vegte 3
4 Mariska Huisman 2
5 Daniƫlle Bekkering 1

Podiumpunten
1 Elma de Vries 3
2 Maria Sterk 2
3 Mariska Huisman 1


PLOEGEN:
Bij de dames liet Frisia zich als ploeg nog het beste zien, waarbij aangetekend dat DSB slechts met twee dames aan de start kwam. Gretha als eenling zette haar ploeg toch in het voetlicht, terwijl Landjuweel het groene pak Van Chris Witty controleerde.
De Adformatie-heren hebben duidelijk hun zinnen gezet op het ploegenklassement door met Ralf Zwitser en Bert van Buren aan te vallen en met de podiumplek van Alexis Contin. Als je er zo het maximale rendement uithaalt, doe je het als ploeg heel goed. Nefit maakte de thuiswedstrijd voor het Deventer publiek aantrekkelijk. Vlasman is een constant goed rijdende ploeg met mannen als Stuut en Kortekaas.

Jury-uitslag PLOEGEN HEREN
1 Adformatie 5 pnt
2 Nefit 4
3 Vlasman 3

Jury-uitslag PLOEGEN DAMES
1 Frisia 5 pnt
2 Hofmeier 4
3 Landjuweel 3