Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elma de Vries en Arjan Stroetinga winnen opnieuw

Elma de Vries en Arjan Stroetinga winnen opnieuw

geplaatst zaterdag 25 oktober 2008 om 21:17:08 op Schaatspeloton.nl

Elma de Vries (mi.) weet het zeker, ze wint in Deventer haar vierde marathon van het seizoen

Elma de Vries (mi.) weet het zeker, ze wint in Deventer haar vierde marathon van het seizoen (bron: Glenn Wassenbergh)

In Deventer hebben Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Elma de Vries (DSB Bank) ook de zevende wedstrijd in de KNSB Cup op hun naam gebracht. Stroetinga was na 100 ronden te sterk voor Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) op plek twee en de Fransman Alexis Contin (Adformatie) op plek drie. Stroetinga en De Vries blijven logischerwijs ook leiders in het Algemeen Klassement.

Zeven uit zeven voor DSB Bank, Groen en Wit wisselen
Elma de Vries heeft in Deventer ook de zevende etappe in de KNSB Cup op haar naam geschreven. Dit betekende voor de Meppelse alweer de vierde zege van het seizoen, samen met Maria Sterk die drie zeges opeiste verdeelde de ploeggenote tot nu toe alle prijzen. Sterk eindigde op de Scheg achter de nummer twee Mariska Huisman (Viks Parket) als derde. In het klassement bij de Dames lijkt niks een DSB Bankzege nog te kunnen ontgaan.

Een klassement verloor Elma de Vries in Deventer echter weer. Chris Witty (Landjuweel), als nummer twee in het Tussensprintklassement in het Groen rijdend, won twee maal de tussensprint en is na zaterdag opnieuw klassementsleidster. Ook in het Jongerenklassement is een nieuwe leidster in het Wit te vinden. Yvonne Spigt (Foekens), die vanaf de eerste etappe dit klassement leidde, werd in Deventer pas 19e en zag daardoor Margo van de Merwe (Team De Sprinters) die als zesde eindigde het Wit overnemen.

Vierde zege voor Stroetinga
Net zoals Elma de Vries bij de Dames was Arjan Stroetinga in de Top Divisie goed voor zijn vierde zege. Hiermee ‘verpeste' Stroetinga in Deventer een Nefit-feestje. De sponsor die er altijd in slaagt de Scheg te vullen met publiek kwam met Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) dichtbij. De Fransman Alexis Contin (Adformatie) legde beslag op plek drie. Sjoerd Huisman deed overigens goede zaken voor het Groene Truiklassement. De leider in dat klassement won twee tussensprints en heeft nu een riante voorsprong 19 punten op Willem Hut (BAM Schaatsteam). Huisman die gekozen heeft woensdag in Eindhoven voor de tweede maal dit seizoen een schorsing uit te zitten is er dus zeker van dat hij in februari in het Groen aan de KNSB Cup finaleweek zal mogen beginnen.

Arjan Stroetinga verstevigde zijn grip op het Oranje pak, terwijl Karlo Timmerman (Equipe Renault Eco2) concurrent Alexis Contin maar licht dichterbij zag komen voor het Wit.

Jens Zwitser wint, Peter Nauta pakt klassementsleiding
In de Eerste Divisie was het een aanvallende wedstrijd. In totaal slaagde uiteindelijk 15 rijders erin minimaal één ronde voorsprong op het peloton te nemen. Zes rijders hadden twee rondjes achter hun naam staan en mochten in de finale het uitvechten. Hierbij was het Top Divisierijder Jens Zwitser (DSB Bank) die de zege opeiste. Lars Hoogeboom (TNT Express) was goed voor plek twee, terwijl Eerste Divisierijder Peter Nauta (Schaatsteam Bolsward) op plek drie goede zaken deed voor het Algemeen Klassement.

In dat klassement staat Nauta nu vier punten voor op Klaas de Weerd (Dorcas Hulp) die in Deventer als vierde eindigde. Engbert de Vegt (GIBO-BEKA) eindigde op plek als derde Eerste Divisierijder en bezet in het klassement nu ook deze positie.