Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elma de Vries neemt ook leiding in Dick van Gangelen Trofee

Elma de Vries neemt ook leiding in Dick van Gangelen Trofee

geplaatst donderdag 23 oktober 2008 om 23:08:30 op Schaatspeloton.nl

Elma de Vries werd in Enschede door de jury van de Dick van Gangelen Trofee beloond tot meest aanvallende rijdster en nam daardoor de leiding in het klassement over.

Elma de Vries werd in Enschede door de jury van de Dick van Gangelen Trofee beloond tot meest aanvallende rijdster en nam daardoor de leiding in het klassement over. (bron: Schaatspeloton.nl)

Naast het binnenhalen van het Oranje en het Groene leiderspak heeft Elma de Vries (DSB Bank) woensdag in Enschede ook goede zaken gedaan voor de Dick van Gangelen Trofee. De Vries behaalde op IJsbaan Twente de volle 8 punten en neemt de leiding in het klassement over van ploeggenote Maria Sterk (DSB Bank). Ralf Zwitser (Adformatie) verstevigde zijn leiding bij de Heren.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Rien de Roon, Henri Ruitenberg sr. en gastjurylid Gerrit van Keulen

HEREN:
De wedstrijd werd aan het begin op slot gegooid door de BAM-ploeg, die kennelijk uit was op een massasprint op het snelle ijs van de nieuwe baan in Enschede. Ralf Zwitser en Henk Angenent vielen weer ouderwets aan, terwijl Alexis Contin ook bij de meeste ontsnappingen zat. Verrassend en verfrissend was het optreden van de twee talenten Bart de Vries en Bert van Buren.

Jury-punten
1 Ralf Zwitser 5
2 Henk Angenent 4
3 Alexis Contin 3
4 Bart de Vries 2
5 Bert van Buren 1

Podium-punten
1 Arjan Stroetinga 3
2 Bob de Vries 2
3 Karlo Timmerman 1

DAMES:
Op de fantastische nieuwe ijsbaan van Enschede blaakte Elma de Vries in deze wedstrijd van zelfvertrouwen, waarbij ze aanviel en counterde. De aanvallen van Sigrid Plender-ter Haar en zusje Anniek ter Haar waren wel gedurfd maar lukten uiteindelijk toch niet. De wedstrijd werd verder gekenmerkt door een massale valpartij, die gelukkig zonder blessures bleef.

Jury-punten
1 Elma de Vries 5
2 Anniek ter Haar 4
3 Maria Sterk 3
4 Sigrid Plender – ter Haar 2
5 Cindy van den Berg 1

Podium-punten
1 Elma de Vries 3
2 Mariska Huisman 2
3 Daniëlle Bekkering 1

PLOEGEN:
Bij de dames blijft het team van DSB aanvallen en het peloton controleren en domineren. Aavas probeerde in deze wedstrijd wel aan te vallen, maar kon toch niet echt een vuist maken. Landjuweel had zich vooral georganiseerd om het groene sprinterspak van Chris Witty te verdedigen.

De dit jaar sterk opererende ploeg van Adformatie werd opnieuw beloond voor het aanvallende rijden. Bij ontsnappingen ging ook het team Vlasman regelmatig mee in de slag. Uiteindelijk controleerde BAM de wedstrijd en slaagde de opzet naar een massasprint te koersen, zodat een rappe sprinter als Stroetinga zijn slag weer kon slaan.

Jury-uitslag PLOEGEN HEREN
1 Adformatie 5 pnt
2 Vlasman 4
3 BAM 3

Jury-uitslag PLOEGEN DAMES
1 DSB 5 pnt
2 Aavas 4
3 Landjuweel 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren