Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hendriks, Oud en Bakker beginnen 6-Banentoernooi met zege

Hendriks, Oud en Bakker beginnen 6-Banentoernooi met zege

geplaatst maandag 20 oktober 2008 om 23:54:55 op Schaatspeloton.nl

De eerste wedstrijd van het 6-Banentoernooi is zondag in Haarlem gewonnen door Johan Hendriks (C Divisie), Simone Oud (Dames) en Arjan Bakker (Masters). Door hun zege is het drietal ook verzekerd van de eerste klassementsleiding in de regionale marathoncompetitie voor de Gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland. Het 6-Banentoernooi is de eerste van de grote regionale marathoncompetities die haar start hebben beleefd.

In de C Divisie was op de Haarlemse Kennemerlandijsbaan een rijder oppermachtig. Johan Hendriks slaagde er in solo het regionale peloton op een ronde achterstand te zetten. De 19-jarige rijder uit Lijnden kon rustig plaatsnemen in het peloton en zien dat daarin de voormalige B-rijders Richard Louman en Stef Zwitser respectievelijk als tweede en derde eindigden.

Bij de Regionale Dames was het de pas 16-jarige Simone Oud die met de overwinningsbloemen terugkon naar Akersloot. Oud was na 35 ronden te sterk voor Marlous Prinsen die als tweede finishte en Tessa Steenkamp die als derde over de streep gleed.

Voor de Masters is ook dit seizoen weer het 6-Banentoernooi een van de mogelijkheden om zich te selecteren voor een wedstrijd op het landelijke niveau, dit seizoen alleen het NK op kunstijs. In Haarlem was het een kopgroep van vijf sterke namen die het peloton op een ronde zetten. Aan de streep was het de klassementswinnaar van vorig seizoen en Nederlands Kampioen, Arjan Bakker, die de eerste wedstrijd op zijn naam schreef. Jurgen Meijer eindigde op de tweede plaats, Jan Hubert (Choose 2 Achieve) was goed voor plek drie.

Zaterdag 25 oktober zal in Hoorn de tweede wedstrijd van het 6-Banentoernooi worden gereden.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie