Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nederlandse Titels voor Arjan Stroetinga en Yvonne Spigt

Nederlandse Titels voor Arjan Stroetinga en Yvonne Spigt

geplaatst woensdag 30 januari 2008 om 10:50:53 op Schaatspeloton.nl

Arjan Stroetinga komt juichend over de streep bij het Open Nederlands Kampioenschap op natuurijs

Arjan Stroetinga komt juichend over de streep bij het Open Nederlands Kampioenschap op natuurijs (bron: Harm de Boer)

Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Yvonne Spigt (Foekens) hebben op de Weissensee de Open Nederlandse Titel op natuurijs binnen gehaald. Arjan Stroetinga voltooid hiermee de dubbel van de nationale titel op kunst- en natuurijs. Voor de verrassende Yvonne Spigt was het de eerste zege op het hoogste niveau. De Open Nederlandse Titel bij de Masters ging naar Jacob Drenth.

Heren
In de Herenwedstrijd werd het na een wedstrijd over 100 kilometer een massale eindsprint. De aanvallers konden het niet volhouden tegen het peloton dat nog zeer veel rijders bevatte die zich in de wedstrijd eigenlijk niet hadden laten zien. Nadat een finale ontsnapping van Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Jeroen de Vries (Time Out Sport/Vrieling was teruggepakt, was het in de massasprint om het rood-wit-blauw Arjan Stroetinga die met de handen omhoog over de meet kon glijden. Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) was goed voor de tweede en zilveren plek, René Ruitenberg (Safan/Sportuitslag) legde beslag op het brons.

Dames
De wedstrijd bij de Dames was er een met veel aanvallen. De uiteindelijke kampioen was vaak in deze groepen vertegenwoordigd en miste ook de definitieve slag niet. Met nog een ronde van 10 kilometer te gaan had die kopgroep met negen dames een voorsprong van 40 seconden op het peloton. Nadat vervolgens tijdens de laatste ronde BTN de Haas/Landjuweel, in dienst rijdende voor Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel), het peloton stillegde was het zeker dat de acht overgebleven rijdsters konden gaan strijden om de zege.

Yvonne Spigt (Foekens) ging de sprint aan en wist haar vluchtgenoten achter zich te houden en kreeg zo het rood-wit-blauw om de schouders. Mireille Reitsma gleed als tweede over de streep en mocht de zilveren medaille op komen halen. Brons was er voor Iris Prinsen (Van der Wiel).

Voor Yvonne Spigt betekende dit de eerste zege op het hoogste marathonschaatsniveau.

Masters
In het kampioenschap bij de Masters was het Jacob Drenth die een lagne solo-ontsnapping beloond zag. De Groninger hield op de meet een voorsprong van vijf seconden over op René van der Meulen die de pelotonspurt won en zo het zilver behaalde. Sjouke Hellinga was op de derde plek goed voor brons.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag Heren