Schaatspeloton.nl - Nieuws - Maria Sterk en Ralf Zwitser opnieuw voor Dick van Gangelentrofee beloond

Maria Sterk en Ralf Zwitser opnieuw voor Dick van Gangelentrofee beloond

geplaatst zondag 12 oktober 2008 om 13:24:42 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelentrofee heeft net zoals woensdag in Utrecht Ralf Zwitser (Adformatie) en Maria Sterk (DSB Bank) zaterdag in Den Haag uitgeroepen tot de rijders van de dag. Bij de rijders zijn na de derde wedstrijd in de KNSB Cup ook de leiders in het tussenklassement van de prijs voor de marathonschaatser van het jaar.

Juryleden: Ineke en Jan Kooiman en Rien de Roon

HEREN:
Ralf Zwitser verdiende in deze niet al te opwindende wedstrijd, waarbij de finale veel goed moest maken, de maximale vijf punten omdat hij ook in deze koers weer veel initiatief toonde. Hij heeft het goede inzicht om altijd op het juiste moment aan te vallen en weg te sluipen en dan vaak ook lang weg blijft. Kurt Wubben kreeg lof van de jury én vier punten omdat hij in zijn eerste wedstrijd na veel blessureleed, onmiddellijk weer de aanval koos. Jouke Hoogeveen oogstte bewondering voor zijn moedige ontsnapping met Ralf Zwitser. Alexis Contin en Douwe de Vries reden een sterke wedstrijd.

Jury:
1 Ralf Zwitser 5
2 Kurt Wubben 4
3 Jouke Hoogeveen 3
4 Alexis Contin 2
5 Douwe de Vries 1

Podium:
1 Karlo Timmerman 3
2 Arjan Stroetinga 2
3 Bob de Vries 1


DAMES:
Een vlakke wedstrijd, waaraan dankzij het aanvallende rijden van Kitty Meeth en Maria Sterk toch nog enige kleur werd gegeven. Sandra 't Hart maakte eigenlijk totnogtoe in alle drie wedstrijden een gedegen indruk, waarbij zij en haar teamgenote, nieuwkomer in het marathonschaatsen Chris Witty elkaar heel goed weten te vinden. Ook Carla Zielman rijdt totnogtoe in de wedstrijden van dit seizoen opvallend van voren. Dankzij het hooghouden van het tempo in de laatste ronde door Maria Sterk had Elma de Vries een prachtige springplank om de sprint met overmacht te winnen.

Jury:
1 Maria Sterk 5
2 Kitty Meeth 4
3 Elma de Vries 3
4 Carla Zielman 2
5 Sandra ‘t Hart 1

Podium:
1 Elma de Vries 3
2 Mariska Huisman 2
3 Andrea Sikkema 1


PLOEGEN:
Bij de dames wordt het verhaal tamelijk eentonig: DSB is en blijft de aanvallende, controlerende en corrigerende ploeg. Het team van Landjuweel blijkt een hechte eenheid, doordat de rijdsters elkaar in de koers ook steeds opzoeken. Frisia is vooral door Daniëlle Bekkering, maar ook door de komst van Helen van Goozen een sterke ploeg. De heren van Adformatie waren niet alleen in het begin van de wedstrijd heel creatief, ook in het verdere verloop van de koers waren vrijwel bij elke ontsnapping betrokken. Renault was vooral in de finale als aanvallende ploeg heel spectaculair. BAM had eigenlijk de hele wedstrijd door de koers volledig onder controle.

HEREN / Jury:
1 Adformatie 5 pnt
2 BAM 4
3 Renault 3

DAMES / Jury:
1 DSB 5 pnt
2 Landjuweel 4
3 Frisia 3

Bekijk ook:

Tussenklassement Dick van Gangelentrofee Dames
Tussenklassement Dick van Gangelentrofee Heren