Schaatspeloton.nl - Nieuws - Essent Cup naar zaterdagavond, samenvatting bij SBS6 en NOS

Essent Cup naar zaterdagavond, samenvatting bij SBS6 en NOS

geplaatst vrijdag 10 oktober 2008 om 19:48:04 op Schaatspeloton.nl

De kogel is door de kerk. SBS6 zal dit seizoen geen live marathonschaatsen uitzenden maar een uitgebreide samenvatting. De wedstrijden om de Essent Cup worden verplaatst naar de zaterdagavond, waar het marathonschaatsen haar vertrouwde thuis weer vindt. Naast een wekelijkse samenvatting van een halfuur op SBS6 zal de Essent Cup ook 4 maal in samenvatting te zien zijn in NOS Studio Sport.

De KNSB en SBS hebben de nieuwe afspraken gemaakt voor het derde contractjaar van de Essent Cup marathonschaatsen. Eerder maakt de SBS6 bekend het marathonschaatsen niet meer te willen uitzenden. De commerciƫle zender ruimt nu opnieuw een halfuur op zondag in om een samenvatting op tv te brengen. De wedstrijden om de Essent Cup, die weer op de traditionele zaterdagavonden verreden zullen worden, zijn daarnaast 4 zaterdagavonden te zien in een samenvatting bij NOS Studio Sport.

Naast het uitzenden op SBS6 en bij de NOS zal de KNSB op haar website de wedstrijden live uitzenden. Ook krijgen de regionale tv-zenders nadat SBS6 de samenvatting heeft uitgezonden beschikking over de beelden. De Top Divisieploegen, verenigd in de Vereniging van Marathon Sponsors (VMS) heeft ingestemd met het totaalpakket dat de KNSB heeft samengesteld.

"SBS6 vindt een goede samenvatting passender op haar zender. De KNSB is tevreden, omdat in aanvulling op SBS6 met de andere mediapartijen een goed totaalpakket is samengesteld. Tevens wordt een goede uitgangspositie gecreƫerd voor de toekomst." Dit meldt de schaatsbond op haar website.

Bekijk ook:

SBS6 wil stoppen, bond wijst op contractuele verplichtingen (23 september 2008)