Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arnold Gaasenbeek wil Utrechtse marathonschaatsers vooruit helpen

Arnold Gaasenbeek wil Utrechtse marathonschaatsers vooruit helpen

geplaatst donderdag 2 oktober 2008 om 19:34:21 op Schaatspeloton.nl

Arnold Gaasenbeek

Arnold Gaasenbeek

De marathonselectie van Utrecht heeft in voormalig A-rijder Arnold Gaasenbeek een nieuwe trainer. Gaasenbeek volgt vanaf dit seizoen oud-marathon coryfee Wim Westerveld op, die de marathonrijders in Utrecht meer dan 25 jaar trainde. Met de aanstelling van Arnold Gaasenbeek als trainer van de baanselectie marathon probeert men in Utrecht meer jongens en meiden klaar te stomen voor het grote werk.

Wim Westerveld vond het na 25 jaar tijd om met de vut te gaan. Westerveld is toegetreden tot de baan commissie marathon en zal als assistent trainer soms de honneurs van Arnold Gaasenbeek waar gaan nemen. Arnold Gaasenbeek wil als trainer van de Utrechtse baanselectie meer rijders laten doorstromen naar de landelijke competitie. Zo liet Gaasenbeek Schaatspeloton.nl weten. Met enige jaloezie kijkt hij naar ijsbanen zoals Heerenveen en Den Haag waar men met een brede groep rijders elkaar naar een hoger niveau knokt. Ook nu ziet hij te vaak jongens en meiden plomp verloren rijden over de baan en dan ook met een soort en met schema.

Afgelopen zomer is er begonnen om wekelijks een gezamenlijke training te doen. Dit om meer op elkaar ingespeeld te raken en ook om verder aan de techniek te werken. Dat deze trainingen gaan zorgen voor goede resultaten moet nog blijken. Maar de stemming was op de eerste ijstraining in ieder geval goed. Aldus de nieuwe baantrainer.

De baan in Utrecht start komend weekend in Amsterdam met 11 rijders op het landelijke niveau. De toppers uit Utrecht zijn momenteel Timo Verkaaik (Viks Parket) en Peter van de Pol (Kooyenga Groep). Deze twee jongens maken deel uit van de gewestelijke selectie Noord-Holland/Utrecht. De rijders van de Utrechtse baanselectie zijn actief in de Eerste Divisie. In deze categorie zijn het Thijs Smit (Goesting Events) en Bart van der Valk (Groenehartsport.nl) waar wel wat van word verwacht. En ook 2e jaars Stein Grendel en nieuwkomer Bram Versteeg zijn rijders waar we in de toekomst zeker meer van zullen gaan horen.

In het regionale 6-Banentoernooi zijn Christiaan van den Berg en Martin van de Pol de talenten uit Utrecht. "We hadden Christiaan zelfs voorgedragen voor de Eerste Divisie. Maar helaas door alle regels en huidige veranderingen is dit niet gelukt. Jammer dat een super gedreven rijder hierdoor langer in de wachtkamer moet. Maar we gaan hem zeker nog zien de komende jaren." Aldus Arnold Gaasenbeek. Bij de dames zijn Willemiek Kamper en Lisette Meijer ook actief in het 6-Banentoernooi. Zij komen over uit het langebaanschaatsen en Gaasenbeek is benieuwd of zij ook het marathonschaatsen leuk gaan vinden.

Alle marathonrijders uit de regionale selecties worden sinds deze week voorgesteld op de site van de Utrechtse Baancommissie (www.bcutrecht.nl). Op de speciale marathonpagina kunnen foto's van de rijders, hun ambitie, studie, werk en dergelijk gelezen worden. "Kortom na een vernieuwde opzet van de regionale zondagavond competitie en de verdere ambitie met het marathonschaatsen in zijn algemeenheid mag het duidelijk zijn dat men vanuit Utrecht nog meer gaat horen." Onderschrijft de voormalig natuurijsspecialist zijn ambities.