Schaatspeloton.nl - Nieuws - NOS zendt samenvatting uit van Nieuwjaarswedstrijd op FlevOnice

NOS zendt samenvatting uit van Nieuwjaarswedstrijd op FlevOnice

geplaatst zondag 14 september 2008 om 23:58:36 op Schaatspeloton.nl

De Stichting Internationale Sport Events (SISE) heeft op verzoek van de NOS een van de Super Prestigewedstrijden op de FlevOnice-trajectijsbaan in Biddinghuizen verplaatst naar 1 januari. Op nieuwjaarsdag zal de NOS ruimte inruimen voor een uitgebreide samenvatting van het evenement dat door SISE dit jaar voor het eerst georganiseerd zal worden. De nieuwjaars Super Prestige gaat ten kosten van die van 21 januari.

De organisatie van het evenement in Biddinghuizen heeft een overeenkomst met de NOS gesloten waarin is afgesproken dat de NOS uitgebreide samenvattingen zal uitzenden van de evenementen. Een van die evenementen zal nu dus op nieuwjaarsdag verreden gaan worden, wel blijft het aantal wedstrijden op het ijs van FlevOnice op vijf staan. De Super Prestige van 21 januari 2009 zal moeten wijken voor de nieuwjaarseditie.

Naast de Super Prestigewedstrijden in Biddinghuizen geeft SISE, organisatoren van de wedstrijden in Borlänge, ook aan alle vijf de World Grand Prixwedstrijden te gaan organiseren voor de KNSB. Dit bericht is nog niet door de KNSB bevestigd. De NOS zou ook van deze vijf wedstrijden een uitgebreide samenvatting op TV brengen.

Bekijk ook:

SISE komt met Super Prestige op FlevOnice (8 augustus 2008)