Schaatspeloton.nl - Nieuws - Teleurgesteld Aavas richt blik op de toekomst

Teleurgesteld Aavas richt blik op de toekomst

geplaatst vrijdag 12 september 2008 om 22:59:18 op Schaatspeloton.nl

De dames, met zowel Anniek ter Haar (nr. 47), die overkomt van Time Out Sport, als de Duitse Nadine Seidenglanz (nr. 17) verdedigen komend seizoen de kleuren van Aavas wel op het hoogste niveau.

De dames, met zowel Anniek ter Haar (nr. 47), die overkomt van Time Out Sport, als de Duitse Nadine Seidenglanz (nr. 17) verdedigen komend seizoen de kleuren van Aavas wel op het hoogste niveau.

Vorig seizoen waren de heren van de Aavas Groep nog actief in de A Divisie. Komend seizoen zal het blauwe team actief zijn in de Eerste Divisie. Aavas heeft geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich alsnog in de schrijven voor de KNSB Cup op het hoogste niveau. De teleurgestelde ploeg was niet meer in staat dit rond te krijgen.

"In eerste instantie was ik erg teleurgesteld in de KNSB om maar met 15 teams te starten in de Top Divisie en dan ook nog een inschrijf geld van 7.500 euro betalen dat sloeg alles."aldus Aavas-ploegleider Leo Altena tegenover Schaatspeloton.nl. "Dat geld is voor een kleine ploeg zoals wij erg veel geld."

Altena verweet de KNSB ook dat ze met de gecreëerde kalender een van hun doelstellingen vergeten. "Namelijk, de doelstelling van publiek naar de baan trekken. Wie komt er nu op zondagmorgen om 09.00 uur al naar de baan?"

De door de schaatsbond geboden mogelijkheid om zich alsnog in te schrijven voor deelname aan het hoogste niveau tijdens de KNSB Cup kwam voor Aavas eigenlijk te laat. Rob Busser, die afgelopen seizoen de beste prestaties noteerde voor Aavas, was toen al lang vertrokken naar het BCT Schaatsteam. Ook financieel was het op zo'n tijdstip niet meer rond te krijgen. "Dan komt er eind Juli nog eens bericht dat wij alsnog de KNSB cup bij de A-rijders mogen gaan rijden. Omdat de KNSB ons niet te kort wil doen. Maar de KNSB heeft een ploeg als Aavas bij de heren al flik te kort gedaan." Zegt Leo Altena. "Eind Juli dan heb ik de begroting en alles wat daar mee samen hangt wel klaar voor het nieuwe seizoen."

Komende winter zal de ploeg van de Aavas Groep bij de heren op het ijs verschijnen in de Eerste Divisie. René Altena, Peter Agten en Sjoerd Haarlink zullen in het blauw van de sponsor op dit tweede podium actief zijn. Niet dat er geen mogelijkheden meer waren voor de formatie. Drie dagen voor het sluiten van de inschrijving op 8 september is ploegleider Leo Altena alsnog benaderd door een andere ploeg om een samenwerking aan te gaan voor het nieuwe seizoen. Vanwege de twijfels bij sommige rijders hierover is echter besloten daar op dat moment niet op in te gaan en genoegen te nemen met een plek in de Eerste Divisie. "Voor alle duidelijkheid die twijfel heeft niets te maken met de ploeg die ons benaderd heeft." Verduidelijkt de Aavas-ploegleider. "Als de communicatie bij de KNSB duidelijk was geweest dan hadden wij een samenwerking met een andere ploeg nog kunnen opzetten en hadden we een ploeg met 6 heren gehad. Maar door de late berichtgeving en dus weer die communicatie hebben wij dat niet meer voor elkaar kunnen krijgen." Meldt een teleurgestelde Leo Altena aan Schaatspeloton.nl.

Maar na de zomer van teleurstelling over het beleid van de KNSB waardoor een mindere ploeg als Aavas buiten de boot viel, kijkt de formatie toch positief vooruit. De ploegleiding vind dat zowel de heren als de damesploeg van Aavas, die met Nadine Seidenglanz, Hanneke Tenniglo, Bauke Haarlink en nieuwkomer Anniek ter Haar wel op het hoogste niveau uitkomen, goed op weg is naar dit nieuwe seizoen. "Voor de dames wordt het een seizoen om op alle fronten om de prijzen mee te gaan doen. Het jongeren klassement, het algemeen klassement en de dagprijzen. Want onze dames ploeg is sterker dan voorgaande jaren." Aldus Leo Altena. "De heren zullen met z'n drieën alles in het werk stellen om ook voor de prijzen te gaan. Dit constateer ik aan het feit dat er de hele zomer door goed getraind is en de harmonie binnen de ploeg om voor elkaar door het vuur te gaan groot is. Ondanks het niet prettige programma zullen wij er voor gaan. Wij laten ons als Aavas niet op de kop laten zitten. Wij komen sterk terug!"

Bekijk ook:

Anniek ter Haar
Bauke Haarlink
Hanneke Tenniglo
Nadine Seidenglanz
Peter Agten
Sjoerd Haarlink
René Altena
Vier extra teams melden zich aan voor KNSB Cup Top Divisie (9 september 2008)
KNSB Cup en NK toch open voor niet-Top Divisieploegen (23 augustus 2008)