Schaatspeloton.nl - Nieuws - De Ouden en Van de Wetering completeren Dorcas Hulp

De Ouden en Van de Wetering completeren Dorcas Hulp

geplaatst zondag 7 september 2008 om 16:50:02 op Schaatspeloton.nl

De nieuwe Dorcas Hulp-formatie, die van plan is A Divisieploeg te worden heeft de samenstelling voor het komende seizoen compleet. Joost de Ouden en Hans van de Wetering zijn het die de nieuwe formatie, die op initiatief van Richard Sijm is opgericht, zullen completeren. Zowel de Ouden als Van de Wetering kwamen afgelopen seizoen op het ijs voor Wessels-BMC-Mijnten.

Afgelopen week maakte Richard Sijm bekend dat onder de naam Dorcas Hulp hij met een ploeg van vijf rijders deel wil gaan nemen aan de A Divisie in de KNSB Cup en het Nederlands Kampioenschap op kunstijs. Dit naar aanleiding van het openstellen van 10 plekken voor extra ploegen in die competities door de KNSB. Naast Sijm werd al bekend dat ook de twee debuterende landelijke rijders Klaas de Weerd en Gerard Haasjes voor Dorcas Hulp op het ijs zullen gaan komen.

Met Joost de Ouden en met name Hans van de Wetering komt nu ook wat ervaring in deze nieuwe ploeg. De 33-jarige Hans van de Wetering is al sinds 1997 actief op het hoogste niveau met vooral goede resultaten op het natuurijs. In 2002 behaalde Van de Wetering de zilveren medaille bij het Open Nederlandse Kampioenschap op natuurijs. Joost de Ouden debuteerde afgelopen seizoen in de A Divisie. Dit deed hij nadat hij al vijf seizoen actief was geweest in de B Divisie, waarin hij meerdere podiumplekken behaalde.

Naast de komst van De Ouden en Van de Wetering heeft Dorcas Hulp ook een ploegleider voor het komende seizoen vastgelegd. Dit zal Gerco van Norel zijn, die tot 2005 actief was als marathonschaatser op het hoogste niveau.

Bekijk ook:

Joost de Ouden
Hans van de Wetering
Richard Sijm met goede doel Dorcas Hulp richting A Divisie (28 augustus 2008)