Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB Cup en NK toch open voor niet-Top Divisieploegen

KNSB Cup en NK toch open voor niet-Top Divisieploegen

geplaatst zaterdag 23 augustus 2008 om 18:07:05 op Schaatspeloton.nl

De KNSB is teruggekomen op haar besluit om in de Top Divisie van de KNSB Cup en het Nederlands Kampioenschap op kunstijs alleen de 15 beste ploegen toe te laten. Dit besluit was eerder genomen om het peloton in de Essent en de KNSB Cup aan elkaar gelijk te krijgen. Alleen voor het seizoen 2008/2009 is in het KNSB Cuppeloton nu weer plaats voor maximaal 25 ploegen.

De schaatsbond laat aan haar gewesten en baancontactpersonen weten dat: "De communicatie ten tijde van de introductie van het huidig reglement bij enkelen ten onrechte de verwachting gewekt heeft dat er ook dit seizoen (naast de Top divisie) een A en B Divisie zou bestaan, waarbij er maximaal 25 teams mogen starten in de A divisie."

De bond, die meldt dat naar hun mening "rijders en teams niet de dupe mogen worden van een minder gelukkige communicatie", heeft de inschrijving voor maximaal 10 extra A Divisieteams nu heropent. Enkele ploegen, die de schifting voor de 15 Top Divisieploegen hadden gemist, zouden overwogen hebben naar de geschillencommissie van de KNSB te stappen. Met deze regeling is dit nu van de baan.

De bond laat duidelijk weten dat de uitbreiding van de KNSB Cup en het NK tot 25 ploegen een overgangsregeling is die enkel geldt voor het seizoen 2008/2009. "Met ingang van het seizoen 2009/2010 worden, conform het daartoe in de nieuwe reglementen bepaalde, in alle wedstrijden van de Top Divisie 15 marathonmerkenteams toegelaten", aldus de KNSB aan haar achterban.

Bekijk ook:

15 Top Divisieploegen bekend (2 juli 2008)
Wedstrijdkalender 2008/2009 bekend gemaakt (26 juni 2008)