Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mireille Reitsma zwanger, Irene Lako vervanger bij Landjuweel

Mireille Reitsma zwanger, Irene Lako vervanger bij Landjuweel

geplaatst dinsdag 12 augustus 2008 om 20:57:53 op Schaatspeloton.nl

Mireille Reitsma

Mireille Reitsma

Komend seizoen zal Mireille Reitsma niet op het ijs in actie komen. De 30-jarige rijdster uit Emmeloord verwacht eind januari haar eerste kind. De aanvallende rijdster is van plan in het seizoen 2009/2010 als moeder weer terug te keren in het peloton. De opengevallen plek van Reitsma zal in de Landjuweelploeg worden opgevuld door de 24-jarige debutante Irene Lako.

Mireille Reitsma slaat het komende seizoen dus over, eind januari verwacht ze een baby. "Maar ik kom zeker weer terug, het schaatsen is te mooi en in het seizoen 2009/2010 ben ik er gewoon weer" aldus Reitsma. Irene Lako, die vorig seizoen nog in actie kwam in de regionale Noord-Oost Competitie zal de plek in de Landjuweelploeg overnemen van Reitsma. Naast Lako zal deze ploeg bestaan uit Sandra 't Hart, Erna Kijk in de Vegte en Mischa Top.

Ook Britt Tjalma, de nummer 3 van vorig seizoens Noord-Oost Competitie, zal haar debuut maken in het landelijke marathon onder de begeleiding van de Landjuweelploeg. Zij zal echter in de opleidingsploeg van de vorig seizoen als BTN de Haas/Landjuweel uitkomende formatie plaatsnemen.

Bekijk ook:

Irene Lako
Britt Tjalma
Mireille Reitsma