Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ankie Ytsma loopt kaakbreuk op

Ankie Ytsma loopt kaakbreuk op

geplaatst dinsdag 5 augustus 2008 om 22:00:56 op Schaatspeloton.nl

Ankie Ytsma

Ankie Ytsma

Bij een valpartij tijdens een skeelertraining in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Ankie Ytsma (HSB Totaal) een dubbele kaakbreuk opgelopen. Tijdens een training raakte Ytsma en haar nieuwe ploeggenote Marjon Spijkerman elkaar en kwamen ten val. Spijkerman kwam er met een gehavende kin en gebroken tand beter vanaf. Bij Ytsma werd in het ziekenhuis echter de kaakbeuk geconstateerd.

Tegenover de website Skatepodium.com vertelt Marjon Spijkerman over de valpartij: "We waren op de skeelers aan het trainen en hadden de wind in de rug, Ytsma wilde de bocht insnijden, maar dat ging niet goed. Ik wilde er nog langs gaan, maar voor ik het wist lag ik naast haar". Na de valpartij heeft het tweetal zich in het ziekenhuis laten behandelen. "Daar hebben ze mijn kin gehecht en het vuil eruit gehaald." Aldus Marjon Spijkerman. "Er zit nog wat vuil in me kin, want dat konden ze er gister niet uit halen. Ik moet morgen terug naar het ziekenhuis. Ook is er een stuk van mijn tand af"

Bij Ankie Ytsma werd een dubbele kaakbreuk geconstateerd die vandaag nog geopereerd is. Ytsma debuteerde afgelopen seizoen voor HSB Totaal in het landelijke peloton. Marjon Spijkerman kwam over van het in eerste instantie gestopte Hoolwerf Heiwerkenteam.

Bekijk ook:

Ankie Ytsma
Marjon Spijkerman