Schaatspeloton.nl - Nieuws - Herstart voor damesploeg Hoolwerf Heiwerken

Herstart voor damesploeg Hoolwerf Heiwerken

geplaatst donderdag 3 juli 2008 om 15:51:29 op Schaatspeloton.nl

Hoolwerf Heiwerken zal komend seizoen toch terugkeren als hoofdsponsor in het damespeloton. Afgelopen seizoen sponsorde Hoolwerf een kwartet dames, die ploeg viel echter halverwege het seizoen uiteen. De sponsor zou in eerste instantie geen nieuwe damesploeg op het ijs brengen, maar is nu teruggekeerd op dat besluit. Van de ploeg van afgelopen seizoen keren alleen rijdster Carla Zielman en ploegleidster Neeke Smit terug.

Afgelopen seizoen kwam Hoolwerf Heiwerken op het ijs met Carla Zielman, Marjon Spijkerman, Janitta Spigt en de Vlaams Hilde Goovaerts. De laatste twee rijdsters besloten eind vorig jaar om de ploeg te verlaten en in een neutraal pak het seizoen af te maken. Nadat de sponsor had besloten in het nieuwe seizoen niet meer als sponsor te zullen optreden maakte Marjon Spijkerman de overstap naar Team HSB Totaal.

Nu keert Hoolwerf Heiwerken met een jonge ploeg toch terug in het damespeloton. Naast de 23-jarge Carla Zielman zal de formatie bestaan uit Marije van Marle, Hilde-Marije Dijkstra en Rowenna de Boer. Dat drietal kwam afgelopen seizoen nog uit op het regionale niveau.

De 16-jarige Marije van Marle eindigde als zesde in het 6-Banentoernooi waarin zij een wedstrijd won. Ook behaalde de rijdster uit Oostwoud de Nederlandse Titel bij Meisjes Junioren B. Rowenna de Boer werd afgelopen seizoen ook Nederlands Kampioen maar dan bij de Meisjes Junioren A. Verder eindigde de 18-jarige rijdster uit Bant als twee in de regionale Noord-Oost Competitie. De 20-jarige Hilde-Marije Dijkstra presteerde vooral goed in de baancompetitie van Heerenveen, waar zij 3 maal de snelste was.

Naast de jonge Hoolwerf-ploeg zal Ilse Hoogland in een neutraal pak kunnen profiteren van de faciliteiten van de hoofdmacht. De 26-jarige rijdster uit Leusden kwam afgelopen seizoen nog in de kleuren van Caravell op het ijs.

Bekijk ook:

Hilde-Marije Dijkstra
Rowenna de Boer
Ilse Hoogland
Carla Zielman
Marije van Marle
Team HSB Totaal haalt Marjon Spijkerman (21 januari 2008)
Twee rijdsters verlaten Hoolwerf-ploeg (9 december 2007)