Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook programma Weissensee 2009 bekend

Ook programma Weissensee 2009 bekend

geplaatst vrijdag 27 juni 2008 om 13:16:40 op Schaatspeloton.nl

Nadat donderdag de KNSB de kalender voor het nieuwe marathonseizoen bekend maakte volgt nu de Stichting Wintersporten met het programma voor de evenementen op de Weissensee. De Alternatieve Elfstedentocht zal op woensdag 28 januari worden verreden. De data van de Weissensee-wedstrijden lijkt er op te duiden dat de wedstrijden voor de World Grand Prix het Karinthische bergmeer niet zullen aandoen.

De evenementen op de Weissensee zullen op dinsdag 20 januari beginnen met de eerste toertocht. Na deze eerste toertocht volgen er op vrijdag 23, dinsdag 27 en vrijdag 30 januari nog drie op het Oostenrijkse natuurijs. Dit is er een meer dan vorige jaren. "Daartoe heeft de SWS besloten om hiermee aan de wensen van onze toerrijders tegemoet te komen om in de eerste week ook twee toertochten te organiseren. Daarnaast willen wij een evenwichtiger verdeling krijgen tussen de eerste en de tweede week Weissensee." Aldus de organisatie/

Ook nieuw op het programma van het grootste jaarlijkse schaatsevenement is de Weissensee Talent Trophy op woensdag 21 januari. Deze wedstrijd, waarvan de exacte invulling later bekend zal worden gemaakt, zal gericht zijn op jong talent in het marathonschaatsen. De organisatie over deze nieuwe wedstrijd: "Wij vinden het belangrijk marathontalenten een opstap en podium te bieden aan het begin van hun carrière in het marathonschaatsen. Op dit moment zijn er door gebrek aan vorst in Nederland al meer dan 10 jaar geen jeugdwedstrijden meer op natuurijs. Dat betekent dat de A-, B,- of C-rijders van de nabije toekomst nog nooit wedstrijden op natuurijs heeft gereden. Een ondenkbare situatie."

De Aart Koopman Memorial vindt op zaterdag 24 januari plaats, een dag voor de finale van de Essent Cup in Nederland. Dit zal hoogst waarschijnlijk betekenen dat de kunstijstoppers zullen ontbreken aan dit eerbetoon aan de voormalige SWS-voorzitter. De SWS verwacht wel dat de ploegen hun natuurijsspecialisten voor deze wedstrijd alvast vooruit zullen sturen. Voor de traditionele Atlernatieve Elfstedentocht op de Weissensee op woensdag 28 januari zal het peloton waarschijnlijk al wel volledig in Oostenrijk aanwezig zijn. Het totale prijzengeld voor de Aart Koopmans Memorial en de Alternatieve Elfstedentocht bedraagt volgend jaar 30.435 euro.

Op verzoek van de KNSB vindt het Open Nederlands Kampioenschap op natuurijs op zaterdag 31 januari plaats op de Weissensee. Dit zal komend seizoen dan ook de afsluiting zijn van de Weissenseeweken. Dit betekent wel dat de Nederlandse Kampioenen Arjan Stroetinga, Yvonne Spigt en Jacob Drenth het volledige programma op de Weissensee in het Rood-Wit-Blauw kunnen rondrijden.


Het programma voor 2009 op de Weissensee.
Di. 20 Januari: 1e toertocht
Wo. 21 januari: Weissensee Talent Trophy
Do. 22 januari: Nader in te vullen
Vr. 23 januari: 2e toertocht
Za. 24 januari: Aart Koopmans Memorial
Zo. 25 januari: Rustdag /reserve dag.
Ma. 26 januari: Snelle Toer / WK veteranen
Di. 27 januari: 3e toertocht
Wo. 28 januari: Alternatieve Elfstedentocht
Do. 29 januari: Criterium
Vr. 30 januari: 4e toertocht
Za. 31 januari: Open Nederlands Kampioenschap

De starttijden worden later gepubliceerd.

Bekijk ook:

Wedstrijdkalender 2008/2009 bekend gemaakt (26 juni 2008)