Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuwe Twentse ijsbaan op zoek naar marathonvrijwilligers

Nieuwe Twentse ijsbaan op zoek naar marathonvrijwilligers

geplaatst vrijdag 6 juni 2008 om 11:07:16 op Schaatspeloton.nl

Vanaf oktober zou er geschaatst moeten kunnen worden op de ijsbaan in Enschede

Vanaf oktober zou er geschaatst moeten kunnen worden op de ijsbaan in Enschede (bron: Enschede-stad.nl)

Om in het najaar marathonschaatswedstrijden op de nieuwe ijsbaan in Enschede te kunnen rijder is de plaatselijke organisatie op zoek naar vrijwilligers. De Technische marathon commissie Twente is onder andere op zoek naar juryleden, een speaker, een systeembeheerder en een materiaalbeheerder. De nieuwe ijsbaan Enschede zal deze winter voor het eerst haar deuren openen.

Enschede zal komend seizoen onder andere gastplaats zijn voor twee wedstrijden in de Noord-Oost Competitie, twee regionale wedstrijden, het Overijsselse Kampioenschap marathonschaatsen en een jeugdmarathon. De wedstrijden voor licentiehouders zullen verreden worden op zondagavond.

"Om in het najaar marathonwedstrijden in Enschede te kunnen rijden hebben we naast schaatsers ook een ‘peloton' aan vrijwilligers nodig." Aldus Ellie Scholten van de Technische Commissie Marathon Twente. "Voor komend seizoen is een aantal vrijwilligers van het gewest bereid om mee te werken. Voor de toekomst zullen we in Twente een vrijwilligerskorps op moeten zetten. Voor de wedstrijdorganisatie is ondermeer nodig: jury (circa 12 per wedstrijd), een speaker, een systeembeheerder en een materiaalbeheerder. We streven ernaar om in september 2008 te starten met een groep van circa 30 mensen voor de opleiding jury 1 marathon opleiding"

Voor meer informatie bekijk de link onder het kopje ‘Bekijk ook:'.

Bekijk ook:

Werving vrijwilligers marathonwedstrijden TC Marathon Twente