Schaatspeloton.nl - Nieuws - Criteriums Weissensee afgelast

Criteriums Weissensee afgelast

geplaatst maandag 28 januari 2008 om 11:54:26 op Schaatspeloton.nl

Door de hoge temperaturen zijn de Criteriums voor de Dames en Heren A- en B-rijders op de Weissensee afgelast. De korte wedstrijden zouden vandaag op het Oostenrijkse ijs worden verreden. Deze beslissing werd genomen na het Criterium voor Masters en C-rijders dat vanochtend nog wel gestart was, maar ingekort moest worden. Remco Hin (Goesting Events) won deze wedstrijd.

Nadat gister een storm over Oostenrijk was getrokken stegen temperaturen op de Weissensee tot boven de 10 graden boven nul. Vannacht daalde de temperaturen niet meer onder het vriespunten en met de zon steeg het kwik weer snel op het bergmeer. Besloten werd nog wel om met de Criteriums te starten. Tijdens de eerste wedstrijd, die voor Masters en C-rijders, werd besloten de andere wedstrijden af te gelasten.

De wedstrijd voor Masters en C-rijders werd van 20 tot 16 kilometer ingekort. Remco Hin legde beslag op de zege in deze wedstrijd. Hij was in de finale samen met André Klompmaker ontsnapt uit het peloton en bleef samen met zijn vluchtgenoot weg tot aan de meet. Klompmaker kwam in de laatste bocht bijna ten val en Hin profiteerde hier optimaal van. André Klompmaker eindigde nog net voor het sprintende peloton als tweede, Mike van den Berg was goed voor de derde plek.

Bekijk ook:

De 14-daagse weersverwachting op de Weissensee
Uitslag C Divisie/Masters