Schaatspeloton.nl - Nieuws - Koelewijn neemt leiding 6-Banentoernooi over

Koelewijn neemt leiding 6-Banentoernooi over

geplaatst maandag 28 januari 2008 om 09:26:57 op Schaatspeloton.nl

De achtste etappe in het regionale 6-Banentoernooi is gewonnen door Andy van Waes (C Divisie), Marije van Marle (Dames) en Jan Hubert (Masters). In Utrecht had Bert Koelewijn aan de tiende plaats genoeg om de leiding in het klassement bij de C-rijders over te nemen. Mariska van Drogenbroek en Arjan Bakker blijven aan de leiding bij respectievelijk de Dames en Masterers.

C Divisie
De dagzege ging op de Vechtsebanen naar Andy van Waes. De 30-jarige Van Waes reed pas zijn derde wedstrijd dit seizoen maar was de overige rijders te slim af. Roy Mulder legde beslag op de tweede plaats, Henk Huitema eindigde als derde.
Omdat Simon Schouten voor de rest van het seizoen gekozen heeft voor de langebaan was hij in Utrecht opnieuw afwezig. Bert Koelewijn had hierdoor aan de tiende plek genoeg om de klassementsleiding van de jonge Andijker over te nemen.

Dames
Marije van Marle pakte de zege in het Damespeloton. Hiervoor moest zij afrekenen met Michelle Buskermolen die als tweede eindigde en Femke Roemer die goed was voor de derde plaats. Klassementsleidster Mariska van Drogenbroek eindigde naast het podium maar blijft duidelijk aan de leiding staan.

Masters
Bij de Masters liep de kersverse Wereldkampioen Sjaak Botman in op de afwezige Arjan Bakker. Botman eindigde in Utrecht op de derde plaats en halveerde daarmee zijn achterstand tot 13 punten. De dagzege ging naar Jan Hubert die Laurens Akerboom na 50 ronden achter zich liet.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Masters
Uitslag Dames