Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vikingarännet naar 17 februari, of later

Vikingarännet naar 17 februari, of later

geplaatst zondag 27 januari 2008 om 20:43:42 op Schaatspeloton.nl

De Zweedse natuurijsklassieker, de Vikingarännet, zal op zijn vroegst op 17 februari haar achtste editie beleven. De trajectwedstrijd over 80 kilometer van Uppsala naar Stockholm had voorafgaande aan het seizoen twee optionele data opgegeven, 10 en 17 februari. De organisatie laat nu weten dat door het warme weer de Vikingarännet in elk geval niet op 10 februari zal worden gereden.

De wedstrijd zal op zijn vroegst 17 februari plaats vinden. Een latere datum, waarschijnlijk 24 februari, is ook een optie volgens de organisatie. "We zullen er alles aan doen om de race door te kunnen laten gaan, ondanks het warme weer." Over de voorbereidingstijd laat men weten: "Als het koude weer arriveert kost het ongeveer 2 weken om het parcours van een ijslaag te voorzien die dik genoeg is." De inschrijving voor het evenement is inmiddels gestart en kan gebeuren op de website van de organisatoren: http://www.vikingarannet.com

De Vikingarännet bezet in Zweden een bijzondere positie omdat het de enige trajectwedstrijd is tussen twee plaatsen. Vanaf de vierde stad van het land, Uppsala, rijden de schaatsers over een afstand van 80 kilometer naar de hoofdstad Stockholm. De tocht wordt jaarlijks verreden sinds 1999, en is in die tijd pas twee keer, in 2000 en 2002, afgelast. In 1999 was Hotze Zandstra de winnaar van de eerste editie, in 2001 was het Martijn Kromkamp die de wedstrijd op zijn naam zette. De Zweed Johan Håmås won de overige zes edities van de Vikingarännet, dat naast de wedstrijd ook vele toerrijders trekt.

Bekijk ook:

De 14-daagse weersverwachting voor Uppsala (startplaats Vikingarännet)
Inschrijven kan op de website van de Vikingarännet