Schaatspeloton.nl - Nieuws - Janneke Ensing Drents Kampioene

Janneke Ensing Drents Kampioene

geplaatst donderdag 3 januari 2008 om 06:53:00 op Schaatspeloton.nl

In Assen heeft Janneke Ensing (Frisia Financieringen) de Gewestelijke Titelstrijd van Drenthe op haar naam geschreven. De rijdster uit Gieten lost hiermee Elma de Vries af als Kampioene van Drenthe. Regionale rijdster Marije Joling eindigde als tweede, de bronzen plak was voor Andrea Sikkema (Van der Wiel). Begin December behaalden Bart de Vries (Haak-Bional-Jovetra) en Peter Visscher de titel bij respectievelijk de Heren en Masters.

De 21-jarige Janneke Ensing won woensdag de wedstrijd over 30 ronden op De Smelt. Marije Joling, een 20-jarige regionale rijdster uit Assen, kon voor de zilveren medaille naar het podium. Andrea Sikkema troefde Erna Kijk in de Vegte (BTN de Haas/Landjuweel), die als vierde eindigde, af en legde zo beslag op de derde podiumplek.

Het Gewest Drenthe is het enige gewest van de KNSB die de gewestelijke kampioenschappen over meerdere dagen uitspreid. Op 12 december had Bart de Vries (Haak-Bional-Jovetra) de Gewestelijke Titel al behaald bij de Heren en was Peter Visscher het sterkst bij de Masters.
Op 13 januari volgen zowel de Gewestelijke Kampioenschappen van Noord-Brabant/Limburg/Zeeland in Breda als van Noord-Holland/Utrecht in Haarlem. Daarna zijn alle gewestelijk kampioenen bekend.

Bekijk ook:

Uitslag