Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Smit vertrekt bij Nefit

Arjan Smit vertrekt bij Nefit

geplaatst vrijdag 4 januari 2008 om 23:16:00 op Schaatspeloton.nl

Arjan Smit

Arjan Smit

Na het lopende seizoen zullen Arjan Smit en Nefit HR Ketels uit elkaar gaan. Een contract dat nog voor twee seizoenen doorliep is met instemming van beide partijen ontbonden. De Nijeveense Arjan Smit, die sinds het begin lid was van de Nefit-ploeg en voor die tijd van diens voorganger Buiter Beton, behaalde in 2006 in het zwart van Nefit de Nederlandse Titel op kunstijs.

"We zijn toe aan vernieuwing", aldus de rijder op zijn website. Daarmee komt een einde aan een unieke samenwerking. Arjan Smit en Erik Hulzebosch, de manager van de Nefitformatie, werkten 13 jaar samen. Al in 1995 vonden de twee elkaar, toen Hulzebosch het skeelertalent opnam in zijn toenmalige Buiter Betonploeg. Smit boekte bijna al zijn successen vervolgens bij Hulzebosch, met als hoogtepunten de nationale titel marathonschaatsen in 2006 en ook haalde Smit buiten het ijs een zilveren medaille op de Wereldkampioenschappen skeeleren in 2002.

"Ik heb het al die jaren goed gehad bij Hulzebosch, maar aan al het goeds komt een eind, laten we maar zeggen. Ik denk dat het na zoveel jaren tijd is voor iets anders. Ik heb nu de leeftijd nog om te switchen en om wat nieuws te proberen", aldus de 29-jarige Nijevener op Arjansmit.nl.

Ook Erik Hulzebosch kijkt met genoegen terug op de jarenlange samenwerking. "Smit is een op en top sportman en ik vind het mooi dat we zolang iets voor elkaar hebben kunnen betekenen. Ik ben er ook wel een beetje trots op dat ik ontdekt heb". Over het plotse einde van de samenwerking is hij kort: "Ieder mens is zo nu en dan toe aan vernieuwing en dat geldt nu ook voor ons".

Arjan Smit zal op zoek moeten naar een nieuwe werkgever voor zowel het skeeleren als het schaatsen. "Ik ga me nu oriƫnteren. Er is nog niets concreets".

Bekijk ook:

Arjan Smit